‘Hoverboards’ hittar sin plats i Boulder

‘Hoverboards’ hittar sin plats i Boulder

För några månader sedan köpte Longmont invånare Matt Park en självbalanserad scooter, aka en hoverboard, den tvåhjuliga batteridrivna enheten som ser ut som en Segway minus handtaget.

Han var fascinerad av enheten, som tycktes dyka upp överallt från flygplatser, till stadens trottoar, till semestergåvor, till kändisar ‘sociala medier sidor.

Trots att konsumenterna växte i popularitet har många kommuner och institutioner i Boulder County inte haft många interaktioner med enheterna. Vissa har fastslagit att befintliga regler och förordningar reglerar denna nyaste form av personligt motorfordon. ADA-godkända rullstolar är tillåtna på alla vägar och trottoarer, och ‘e-cyklar’ eller elektriska cyklar, är tillåtna på vissa vägar.

Det finns också en statlig lag som förbjuder leksaksbilar på vägen, vilket Ratzel sa omfattar hoverboards.

Segways, å andra sidan, är tillåtna på vägar och förbjudna från cykelbanor, trottoarer och flervägsbanor, enligt stadens regler.

Varje gång ett trendigt nytt fordon som hoverboards fångar på, har staden en chans att hjälpa utbilda allmänheten om sina regler, säger Ratzel.

Hon sa att polisen brukar ta ett pedagogiskt tillvägagångssätt när de ser någon som kör ett motorfordon där de inte ska.

‘Det är en av fördelarna med dessa, det är när ett nytt fordon kommer ut, det ger oss ytterligare en möjlighet att säga’ Hej, det har en motor, du kan inte åka på trottoarer eller flervägsbanor ‘, säger hon sade: ‘Jag bryr mig inte om det har en pinne eller inte, om den har en motor, kan den inte användas.’

Vid University of Colorado behandlas hoverboards också som leksaksfordon och är därmed inte tillåtna på vägar, säger Scott Pribble, talesman för CU Police Department. De är dock tillåtna på campus trottoarer, tillade han.

‘Om det förekommer en incident där en person på ett leksaksbil (det vill säga mer än bara hoverboards) kolliderar med en fotgängare på campus, kan personen på leksaksbilen citeras under kommunalkoden för ouppmärksam körning, skriver Pribble i en email.

Longmonts stadskod förbjuder ‘motoriserade skateboards’ från ridning på trottoarer, men elektriska cyklar är tillåtna. Staden har också en regel mot leksaksbilar som kör på vägen.

‘Det är för närvarande en nonissue i Longmont’, säger Rigo Leal, en talesman för staden Longmont.

Och för alla som reser utanför länet med flyg denna högsäsong, tänk igen om att köra din hoverboard i Denver International Airport.

Flygplatsen planerar att formellt förbyta hoverboards i januari, men för närvarande omfattas enheterna av en befintlig regel som förbjuder skridskor, cyklar, skateboards och leksaksfordon, enligt talesman Heath Montgomery.

Tjänstemän varnar konsumenterna för att vidta försiktighetsåtgärder när de köper och använder enheterna efter rapporter om explosioner och bränder.

National Association of State Fire Marshals sa att shoppare bara skulle köpa hoverboards som överensstämmer med federala standarder och borde göra sina läxor när de köper online.

Gruppen uppmanade också att lämna enheten obevakad medan den laddades och föreslog att det var dags att svalna före laddning.

David Lesh grundade hoverboardföretaget Nit Wit tidigare i år, som förr några månader sedan var huvudkontor på Valmont Road i Boulder.

Lesh, som nyligen flyttat företaget till Denver, säljer Mobi, en typ av terränghjulbräda med 10 tums uppblåsbara däck som kostar 699 USD, vilket inkluderar ett års garanti.

‘Du hör allt om batterier som exploderar och bryter i hälften,’ sa Lesh. ‘Alla’ misslyckade ‘videor du ser online är billiga knockoffs. Få en som fungerar istället för en som bryter.’.