‘Idioter’ och Elitch ‘s

‘Idioter’ och Elitch ‘s

Semesterhelg! Tack vare Memorial Day har du tre dagar i stället för två, som bär den, döda en braincell, starta kalkylatorns app 50 procent mer helgen. Så du borde ha 50 procent roligare!

Börja just nu. Klockan är tikande. Inget tryck eller något. HAR ALLA FUN.

Tack och lov nu är den här minnesdagen klippande det stora öppningsbandet på sommaren, allt det roliga är lätt att hitta, öppet för allmänheten och, för det mesta, helt gratis.

Det är rätt, det är utomhusmässa / festival, och i helgen sparkar med en stor, Denver Day of Rock på Skyline Park, mellan 15 och 18: e gatorna på Arapahoe i centrala Denver.

Tja, ‘Dag och en halv’ av Rock, verkligen. Sedan imorgon kommer fem stadier av levande underhållning att vara värd för mer än 25 nationella och lokala musiker: Hold Steady, The Peacemakers, Monophonics, Plain White T ‘s, Wendy Woo Band, Dwayne Dopsie Zydeco Hellraisers och (nytt favoritbandnamn ) Tracksuit Wedding. Lördag på Steg 1.

Förutom musik innehåller Day of Rock försäljare, interaktiva bås och matbilar, och evenemanget gynnar ideella konserter för barn. Den här artsy-festivalen är en vuxen hantverksmässa där de kurerade artisterna är professionella och det är inte en mormor som har stickat gult tröja i sikte.

(‘Om inte ironiskt förbrukad, jävla hipsters’, säger hon, tar en sipp av Bhakti Chai och justerar hennes kattögonögon.)

Leverantörerna är alla från Colorado, vilket innebär att du kan känna dig bra att köpa lokalt, och deras arbete omfattar måleri, fotografi, skulptur och keramik, smycken, textilier, hemdörr, skärmutskrift och mer. Återigen är entré gratis.

Talar om hipsters. vid City Park, intill djurparken och Natur- och vetenskapsmuseet. Allvarligt kallar de den fria händelsen en ‘höft på den traditionella loppmarknaden’, och mer än 60 handlare och tillverkare kommer att sälja handgjorda och vintagevaror med, precis som ArtStir, ett fokus på att köpa lokalt.

Också: hantverk öltält, levande musik, mat lastbilar och utomhus spel. Allvarligt kan du hitta några coola saker på loppan. Du hittar också ansiktshår obsessade hipsters som kliver upp för rakningstjänster på Matthew Morris Salon och Skincare booth. Så där är det. Söndag. Arbeta i 15 olika medier, fotografi, metall, glas, läder, blandat medium, lera och mer 70 procent av de 140 artisterna är lokala, och många av de övriga är kända på nationell nivå.

Tänk på det som en fri utemiljöutställning, eftersom priserna på sådan konst kan lätt nå fyra och fem siffror.

Idiot på scenen

‘American Idiot’, det vill säga. Om du föredrar inomhusen i helgen, kolla in Broadway-versionen av Green Days rockopera baserat på deras mest populära musik på Buell Theatre, 950 13th St. Biljetter är $ 25 $ 95.

‘Dune’ som nästan var

Avant garde filmskapare Alejandro Jodorowsky gjorde nästan en film baserad på klassisk sci fi roman ‘Dune’, men det gjorde aldrig det till teatrarna förrän idag, när en dokumentär om den misslyckade filmen spelas på Sie FilmCenter, 2510 E. Colfax. Dokumentären kommer att skärpa idag fram till och med den 29 maj, och avslöjar äntligen Jodorowskys sanna vision för Dune. Giger av ‘Alien’ berömmelse. Det kallades hallucinatory och psychedelic. Det hade varit episkt då, och dokumentären är ganska underhållande nu.

Vattenland

Memorial Day weekend öppnar också en av de mest summeriga sommartidens aktiviteter, Elitch Gardens Theme and Water Park, 2000 Elitch Circle. Nöjesparken var öppen dagligen onsdag, men vattenparken öppnar sina flumes Saturday. Som alltid inkluderar entré båda parkerna.

Nya saker: Spänningen rider Brain Drain, som tar ryttare upp och ner i en 7-story loop. Gamla saker: Soda är fortfarande dyr, och vattenrutschbanorna ger fortfarande wedgies.

Inträde är $ 46 vid porten ($ 35 + $ 5 avgift på nätet), och säsong biljetter är tillgängliga för $ 70 till 26 maj.