‘Jul’ för att stanna utanför skolan

‘Jul’ för att stanna utanför skolan

Kamloops Thompson skolförvaltare har ingen avsikt att röra upp samma kontrovers som deras Chilliwack-kolleger genom att byta namn på den kommande decemberhelgdagens julklapp.

‘Vi’ är så mångkulturella. Det är inte jul för några människor, sade vice ordförande Diane Dosch sa söndag.

Skolans distrikt 73-webbplats hänvisar till semestern som vinteravbrott. Dosch och andra förvaltare intervjuade av Daily News säger att detta har varit så länge som de kan komma ihåg.

Den religiöst neutrala titeln används också på ministeriet för utbildningskalendern.

Förvaltare i Chilliwack är i varmt vatten eftersom de röstade för att ringa julhelgen. Chilliwacks lärarförbund och föräldrars rådgivande råd missar beslutet och säger att det är viktigt att vara känslig för olika övertygelser inom samhället.

Förvaltare i Kamloops håller med om. Dosch sa att hon inte beklagar Chilliwack-trustees för att försöka ha något annat, men har ingen avsikt att rocka båten här.

‘Det behöver inte diskuteras,’ sa hon. ‘Det kräver bara problem när du inte behöver det.’

Förvaltare Kathleen Karpuk sa att Chilliwack har en framträdande kristen gemenskap, vilket kanske är varför förvaltare där kände behovet av en förändring.

Men Kamloops är en mångsidig stad och hon anser att det är viktigt att respektera alla kulturer, säger Karpuk.

Förvaltare Denise Harper sade att omdirigera helgdagens julklapp kan glädja kristna men det skulle sannolikt skada andra som tror att religionen inte har någon plats i skolorna.

Semester i skolkalendern är uppkallade efter årstiderna där de förekommer. Ordförande Ken Christian sade att det varit så för de 18 år han varit på skolstyrelsen.