‘Kul för alla åldrar’

‘Kul för alla åldrar’

DANVILLE Medan Vermilion County Museums Holiday Open House vädjar till alla åldrar, är det en speciell behandla för barn i år.

En ny funktion är att barn kommer att kunna göra hantverk för att ta hem, och också försöka med att kasta påsar i lådor för att vinna priser. Lördag i båda byggnaderna på museet, 116 N. Gilbert St., med ren, Santa, historiska figurer, förfriskningar, sångare, dansare och mer.

‘Det är en bra familjedag’, säger Sue Richter, museumsdirektör. ‘Det är kul för alla åldrar.’

Inträde är gratis, vilket är museums samhällets sätt att ge tillbaka till samhället, sa hon.

Både museets byggnader och utomhus kommer att trimmas med gammaldags dekorationer. Berrys trädgårdscenter dekorerade utomhuslamporna, och studiegruppen Petal Pushers i Danville Garden Club har lagt till julens skönhet i Fithian Home med blomsterarrangemang.

Tisdagen gjorde medlemmarna av Petal Pushers 25 30 arrangemang att placera i rummen i Fithian Home. Richter sade att arrangemangen var sann vid den historiska tidsperioden, även när moderna idéer införlivades.

Matbordet har till exempel en vinrankan i mitten, flankerad av orkanstearinljus och trådband (ett modernt koncept), som alla lägger till för att ge ett gammaldags utseende.

‘Det är kul att ta saker och använda det på ett annat sätt’, sa hon och tillade att Petal Pushers kommer upp med unika arrangemang varje år.

Jultomten hälsar besökare i alla åldrar på andra våningen i museets centrum, där bilder kan tas och barnen får små godsaker.

På eftermiddagen uppmuntras gästerna att besöka Ken och Mona Hunter of Allerton i gammaldags leksaksdisplay.

Barn kan göra rena dockor och godisrottor för att ta hem. De kan också kasta bönsäckar i tre förpackade lådor som har olika öppningar för en chans att vinna priser.

Lätta förfriskningar serveras hela eftermiddagen.

FITHIAN HOME

I fithianhemmet kommer eftermiddagens underhållning att omfatta costumed karaktärer från Vermilion Countys förflutna. Mingling med besökarna kommer att vara Dr. William H. Fithian (Bob Hous), ‘Uncle Joe’ Cannon (Sonny Downing), Josephine Fithian (Jamey Coutant), Hiram Beckwith och hans syster Melissa Beckwith Lamon (Alan och Becky Woodrum) kock (Leslie Boedicker), Amelia Jones (Amanda Coutant), Mr och Mrs. George Holloway (Gail och Barb Garner), övervåningen tjejen (Toby Peck), barnflickan och ett barn (Beverlie Pippenger och Brady Taflinger) butler (Frank Smith). Tecknen kommer att relatera historier från det förflutna.