‘MasterChef Canada’ returnerar för semestern speciell

‘MasterChef Canada’ returnerar för semestern speciell

Med tanke på att utställningen handlar om att hitta den bästa kocken, är det överraskande att familjeformatet för MasterChef Canada: En Holiday Special har aldrig varit försökt i andra MasterChef-franchising över hela världen.

De två timmars special, som flyger 15 dec på CTV, sammanför två löpare från debutperioden från MasterChef Canada, Tammara Behl från Calgary och Marida Mohammed från Toronto, plus fanfavoriter Pino DiCerbo från Mississauga och Dora Cote från Rocky Mountain House , Alta.

Första gången i någon MasterChef i något land som familjen stolthetformat har kommit till skärmen, säger kocken Alvin Leung, som återförenar sina domarepartners Michael Bonacini och Claudio Aprile för specialen. (Trioen har också nyligen avslutat den andra säsongen av MasterChef Canada, som börjar börja flyga tidigt på nytt år).

Det är en bestämd känsla som är bra för specialen, framhävd vid ett ögonblick där en konkurrent ger en fördel till en kämpande konkurrent utifrån välgörenhet. de var definitivt konkurrenskraftiga. I slutet ville de vinna, säger Leung.

Alla deltagare pratade familjen under den första säsongen, så domarna var nyfiken vad de upptäckte när de träffade varje klan.

vi lärde oss var att vissa människor lagar sig bra eftersom deras familj lagar mat och andra lagar sig väl av nödvändighet eftersom familjen är så hemsk kockar, säger Aprile wryly.

Även om de tog med familjegrupper av fem var vissa familjemedlemmar uppenbara starka influenser, bland annat Pino mamma Filomena, Tammara moster Tippy och Marida tvillings syster Narida, vilka två medför en aspekt av att nästan laga mat till deras kulinariska lagarbete.

Det finns några ganska aptitretande biljetter, inklusive en italiensk maträtt som Aprile förklarar, bäst jag någonsin smakat. med 20 personer i ett kök, även den gigantiska som utgör MasterChef-uppsättningen, erkänner domarna en viss katastrof som hamnade på skärningsgolvet. fyra hemkockar med sina familjer, det var bara ren kaos, säger Bonacini.

av de första provutmaningarna som vi gjorde köket helt helt blåses upp, tillägger Aprile. var en stor kulturchock för de besökande familjemedlemmarna. Det var som en bomb gick ut. Det fanns elementet av osäkerhet hos aldrig tidigare sett familjemedlemmar.

visste inte vad vi fick, säger Leung. Inte som att vi auditionerade familjerna, de tog bara med dem. Några av dem är bra kockar och några av dem är inte så bra kockar. speciellt kulminerar med en gigantisk traditionell semestermåltid, det största bordet som kan tänkas med mycket varma, fuzzy saker pågår, säger Bonacini.

Lägger till Aprile: var en semesterfest, inklusive allt blodsweet och tårar. Det var fascinerande, för hur ofta får du se fyra familjer på en gång i ett stort toppmodernt kök och lagar en semestermåltid? insåg en sak att göra detta, Leung chimes in. En normal säsong, beslut fattas av en enda person, och att hemmet lagar sig själva. Men när du går till en familj är det svårt att driva en demokrati.

Jag vet vad jag talar om, den kanadensiska födda, Hong Kong restauratören säger med en chuckle, kineserna vet mycket om demokrati. Kanada: En helgdag på CTV.