‘Nötknäppare’ återvänder till Danville denna högsäsong

‘Nötknäppare’ återvänder till Danville denna högsäsong

DANVILLE En helt ny grupp av små barn kommer att få möjlighet att uppleva ängeln och undra på ‘Nötknäpparen’ när den ikoniska baletten återvänder till Danville den här semestern.

Danville Symphony Orchestra, Chicago Festival Ballet, lokala unga dansare och lokala körmedlemmar kommer att återskapa den tidlösa magiken i denna familjetradition den 13 december. Deras senaste prestanda ‘Nötknäppare’ var 2011.

DSO-musikregissören Jeremy Swerling sa: ‘Det är en stor sak för ett helt dansföretag, bland annat dansare, uppsättningar, rekvisita, kostymer och besättning, för att komma till Danville utanför staden. Chicago Festival Ballet har gjort ett fantastiskt jobb för oss under årens lopp, och vi är så glada att kunna få tillbaka dem med hjälp av vår konsertsponsor, Julius W. Hegeler II Foundation. ‘

Prestationen ‘Nötknäppare’ kommer också att omfatta 37 lokala studenter. Dansare från Laurel School of Dance, Marilyns Danceworks och Roselawn Dance av Merritt kommer att utföra i musens roll, leksaksoldater och änglar. Hoffman och koreografen från Chicago Festival Ballet strävar efter att vara trogen mot historien. Tchaikovskys musik berättar historien kring unga Clara, som presenteras med en vacker leksaksnötknäckare under ett festmåltid som ges av hennes gudfader Drosselmeyera-dygnet klock- och leksaksmakare. Den natten kommer leksakerna till liv i Clara semesterdröm. Efter en väckande kamp där Nötknäpparen Prince leder en armé leksaksoldater för att besegra Mus King och hans minions, Clara och Prince resan till ett magiskt land av godis och snö, komplett med exotiska invånare för att underhålla henne.

Detta blir den fjärde gången som Chicago Festival Ballet har utfört med DSO. Chicago Festival Ballet, som grundades 1989 av företagets regissör och koreograf, Kenneth von Heidecke, har utfört hundratals platser runt om i världen och har fått utmärkelser för sitt engagemang för teknisk excellence. Med studior i Naperville och Joliet, Von Heidecke School of Ballet erbjuder expertinstruktion i ryska Vaganova och Balanchine metoder.

Von Heidecke sa, ‘The Tchaikovsky’ Nötknäppare ‘har ett stort och överdådigt betyg som med livlig omsorg bringas till liv under stafetten Jeremy Swerling. Han driver orkestern och dansarna och höjer därigenom produktionen under hans noggranna utförande. 13 december i Dick Van Dyke Auditorium vid Danville High School, 202 E. Fairchild St. Adult biljettpriser är $ 30 i avsnitt A och $ 28 i avsnitt B. Senior biljetter är $ 28 i avsnitt A och $ 26 i avsnitt B. Studentbiljetter är Tillgänglig för $ 15. Gruppkortrabatter är tillgängliga och Visa och MasterCard ae accepteras. För att beställa biljetter via telefon, ring DSO-kontoret på 443 5300.

Staci Disney Walker, DSO: s verkställande direktör, deltog i ‘Nötknäppare’ som barn, men sa att hon ser fram emot att arbeta bakom kulisserna för denna prestation. i DHS cafeteria. Söt godsaker, te, stans och kakao kommer att serveras. Varje barn kommer att få en behandla väska och nötknäppare prydnad. De deltagande kan köpa autograferade bilder av Clara och andra stjärnor av eller få sin bild tagen med ballerinas eller royalty. Sponsorer för detta evenemang är Laurel School of Dance och Tribute National Talent. Gör bokningar senast dec. Medlemskap är inte obligatoriskt.

Bufféprodukter inkluderar främsta revben, vegetabilisk lasagne, bakad kyckling, gräslökskallad hertiginna potatis, citronsmör asparges, sallad och rullar för 28 dollar per person, plus skatt och gottgörelse. Cheesecake-buffén kommer att erbjuda en karamell-, choklad- eller jordgubbsuppläggning för ytterligare $ 3. En kontantstång kommer att finnas tillgänglig. Alla pengar betalas till Danville Country Club vid tidpunkten för middagen. Gör bokningar före den 8 december genom att ringa Country Club på 442 5213.