‘Nötknäpparen Ballet’ hjälper till att sparka av semester i Farmville

‘Nötknäpparen Ballet’ hjälper till att sparka av semester i Farmville

FARMVILLE En semestertradition fortsätter i helgen med produktionen av Nötknäppare Ballet. Det åttonde året i rad, Dance Unlimited, är att föra julklassikerna till Farmville Community Arts Council. Söndag i den tidigare Paramount Theatre i centrala Farmville.

Nötknäppare Ballet, under ledning av Dance Unlimited ägare Ashlie Boberg och Christie Wainwright, har 81 ballerinas i betyg K 12.

Dance Obegränsad återgivning av den klassiska showen följer den traditionella sekvensen av föreställningen med Clara, Fritz, möss, soldater och dockababy.

Eden Wainwright är i år Clara, och Mallory Smith skildrar Fritz. Solister inkluderar Dayva Phillips som snödronningen och Breanna Ethridge som isdronningen. Anne Wesley Taylor är årets sockerplommafe och den ensamstående senioren i produktionen är Caroline Goins, som skildrar duggdrogen.

De yngsta medlemmarna i dansteamet porträtterar mus och soldater. Årets show kommer också att innehålla ett akrobatiskt nummer av femton och sjätte graders, som kommer att visas klädda som pepparkakor män.

Boberg sa att utställningen har mer än 400 kostymer.

Dance Unlimited visar tre produktioner om året, men prestationen av Nötknäppare Ballet är en favorit bland sina dansare, sade Boberg.

Nötknäppare Ballet är en av höjdpunkterna i semestern och är i samband med en smak av Farmville, vilket är fredag ​​kväll, sade Boberg. ser fram emot denna produktion varje år. Det är en fantastisk klassisk semestertradition att börja med din familj om du aldrig varit på showen. Du kommer att vara glad över musiken, som är så minnesvärd. artister har praktiserat för Nötknäppare Ballet sedan september, sade hon.

Nötknäppare Ballet öppnar sin plats på julafton i Stahlbaum hem där trädet är dekorerat och presenter presenteras ut. Clara får en docka och en nötknäppare, som hennes bror, Fritz, av misstag bryter.

I hennes drömmar kommer nötknäpparen till liv och Clara finner sig själv i en strid mellan en armé med pepparkakssoldater och möss. Hennes nötknäppare förvandlas till en prins under drömmen och han sveper henne bort i skogen som omfattas av snö.