‘Queen of Cram’ startade Apple Basket för mer än 30 år sedan

‘Queen of Cram’ startade Apple Basket för mer än 30 år sedan

Om du kommer till Apple Basket för att slutföra din semesterhandelslista, kolla in den två gånger och ha flera timmar att spara. Det tar dig åtminstone så länge att bara gå över de tiotusentals varor som butiken har packat i varje nook och cranny.

Den 6 000 kvadratmeter byggnaden är fylld med juldekorationer den här tiden av året, inklusive 20 dekorerade träd ovanpå den vanliga samlingen av gamla och nya föremål som omfattar hela hushållsartiklar, möbler, specialmålningar, smycken, vin, kläder, skyltar, krimskrams . . . och listan fortsätter.

‘Jag’ är ‘Queen of Cram’, säger ägare Charlene Tsirigotis medan han navigerar genom de smala shoppingvägarna. ‘Vi har två bakrum fulla av möbler som väntar på att gå på golvet, men jag måste vänta på någonting för att gå ut för att få på det. Bara fler grejer och fler saker och fler saker. ‘

‘Vi har gamla föremål, nya föremål, vi säljer gods smycken och nya smycken’, tillade chefen Jason Chiarizia i La Plata. ‘Vi har också kritmålningar och Simply Southern T-shirts. Vi har allt. Vi är inte specialiserade på någonting. Vi har många presentartiklar för folk. ‘Chiarizia har sin egen antikaffär på sidan och hjälper till att hitta intressanta saker för The Apple Basket. Latham, men efter en vridning och vändning eller två, köptes den av Tsirigotis 1992. Hon flyttade henne sedan nio år gammal nyfikenhet butik från Dowell Road på andra sidan Patuxent River till Mechanicsville plats vid Mt. Zion Church Road, strax utanför Rt 235, snabbt fylla det till randen.

Två år senare, hennes make Nick, en byggare, mer än fördubblade det två historiautrymmet med ett byggtillägg. Hon har hållit på att hoppa härifrån sedan dess, få så många som 500 personer genom de smala gångarna och över tre kassaregister på sina stora helgdagshoppinghelger öppet hus helgen före Thanksgiving och helgen efter. En stadig ström kommer att fortsätta genom julen in i halvförsäljningen.

‘Vi får många människor som kommer efter julförsäljningen,’ sa Tsirigotis. ‘Vissa människor, det är den enda gången de köper är efter jul.’

Ramona Millar av Nanjemoy letade efter ‘Depression era glass’ och julpynt en dag i mitten av november när hon frågades om hon var vanlig hos The Apple Basket.

‘Åh Gud, ja,’ sa hon. ‘Jag kommer hit nästan varje månad. Jag älskar det här. Det förändras alltid. Om du inte kan hitta den här, kan du inte hitta den ingenstans. ‘

Tsirigotis köper antikviteter och andra saker från individer som utgör ungefär hälften av hennes försäljning och spenderar mycket tid i hennes ladugård på sitt hem i Great Mills som återställer och störande möbler att sälja. Hon gjorde färgen lättare genom att bli återförsäljare för Annie Sloan Kalkfärg som hon ofta använder på möbler och andra föremål.

‘Ibland går vi bara och får möbler, och ibland går vi in ​​i källare där’ Det finns ingen plats jag vann för att få något bra, ‘sa hon.

Huvuddelen av de nya varorna kommer från två tio dagars shoppingturer som hon tillverkar till en grossistmarknad i Atlanta varje år, där hon prissätter tusentals leverantörsvaror i tre byggnader med flera byggnader. Hon väljer vad hon tycker kommer att sälja och beställer det för senare leverans Varorna kommer från hela världen, inklusive små mamma och popoperationer över hela landet.

‘Jag går inte riktigt till Atlanta med en budget. Jag köper bara, och på något sätt har det alltid fungerat okej, sa Tsirigotis med ett skratt.

Hon och hennes sex anställda börjar ställa in affären för den hektiska semestersäsongen den 1 oktober och slutföra den med Halloween. När halvförsäljningen är över i januari blir alla semesterrester och dekorationer packade och lagrade för det följande året.

I år hoppas Tsirigotis vara värd för vinprovning eller två som julen drar nära för att hjälpa till att sälja lokalt tillverkade viner och få en annan stor dag eller två av fottrafik innan säsongen slutar.

Medan hon sa att hon gör 75 procent av hennes inkomst under de senaste tre månaderna, håller hon två stora försäljningar i sitt hem i Great Mills May och September för att sälja saker som inte nödvändigtvis passar in i Apple Basket s lager .

‘Vi har en ladugård två gånger om året,’ sa hon. ‘Det’ är saker som aldrig har gjort det till affären. Jag stiger hela ladan som det är ett hus. ‘

Tsirigotis sa att hennes man gillar att säga att hon har ‘ett shoppingproblem’ men att hon alltid har kanaliserat det mot att bygga upp ett företag, och börjar med att sälja sina gårdsförsäljningsfynd till återförsäljare och utveckla det till att öppna sin Dowell-butik 1984. Även saker hon köper till sitt hus blir ibland på butikshyllorna till salu när det är dags att tunna kollektionen.

‘Jag köper åtminstone dem till affären. Om jag vill bli av med något i mitt hus, så tar jag bara till affären. Mitt hus är snällt ute,’ sa hon med skratt.