‘Redwater’ Exec om att välja Irland som plats för ny ‘EastEnders’ spinoff-serie

‘Redwater’ Exec om att välja Irland som plats för ny ‘EastEnders’ spinoff-serie

Dominic Treadwell Collins diskuterar hur de bestämde sig för Irland och i synnerhet hur byn Dunmore East, County Waterford borde vara platsinställningen för dramatiken i en introduktionsdel om den spännande nya sexpartsutställningen Executive Producer.

Katt Kat söker efter sin son kunde inte bara vara begränsad till Albert Square och ett par platsscener. Vi ansåg det som en speciell EastEnders vecka bort, som föreställningen brukade göra ganska regelbundet och vi slog till Ben Stephenson den här speciella veckan EastEnders satt i Spanien.

visste att slatsarna ofta hade semester i Spanien så det kände sig självklart. Men som Ben och jag pratade insåg vi att det var så mycket att berätta även för den veckan. Egentligen nog för en egen serie. Kat och Alfie är sådana älskade, avrundade, klassiska EastEnders-tecken, de kunde arbeta i ett helt nytt universum och andra karaktärer och deras historier kan skapas kring dem.

sitter fortfarande rätt och det var Spanien. Det var uppenbart för uppenbart. Vi ville ha det här att vara fräscht, annorlunda och ha själ. Det var medan jag var på semester i New Orleans att jag kom med idén att sätta detta nya drama i Irland. Det var St Patrick Day och det fanns stora parader genom staden, alla drog i solskenet alla hävdade att vara irländska.

hasn har sett på ett stort vanligt tv-sätt sedan Ballykissangel på 90-talet och i familjen Biographies Slater de säger att Slaters ursprung var i Irland. Shane Richie och Jessie Wallace är båda från stora irländska familjer, som jag. Irland kände rätt.

scripts kom in och Vicky körde runt Irland med BBC Production Executive Christine Healy för att hitta den by som skulle vara vår Redwater och inrätta ett helt nytt produktionslag över i Irland.

började runt den vackra kuststaden Dunmore East i förra sommaren med en begåvad, hårt arbetande irländsk besättning och en cast av irländsk skådespelare. Det blir en kliché som säger att kastrullen och besättningen på en show blir en liten familj men det hände och vi hoppas att den kärlek vi alla har för Redwater visar igenom på skärmen.

skapade en kompanions teckenupplaga till EastEnders, en helt ny värld av hemligheter och lögner och en ny roll av karaktärer som vi hoppas att tittarna kommer att ta till sina hjärtan, lika mycket som de har Kat och Alfie.

Skriptet krävde en stad eller by och utifrån alternativen som lokaliseringsgruppen hittade, var Dunmore East vald. Dunmore East var väsentligen döpt till Redwater under filmning, med kommunfullmäktige och företag involverade.

När man frågade om olika processer och erfarenheter av att filma det nya dramatiket i Irland jämfört med skytte Jessie Wallace skådespelerskan som spelar Kat sa:

en mycket stadigare takt och allt sköt på en kamera, som ser vackert ut. När du skjuter ett drama som EastEnders är det så snabbt att du spelar om 26 scener om dagen. Här kan du tillbringa en hel dag på en scen och koncentrera dig på en annan detaljnivå. Jag tror att de är det bästa laget i världen; det har varit en helt ny upplevelse att vara här.

gjorde mina egna stunts och min höjdpunkt skulle antagligen behöva vara där jag hoppar från en båt till havet och undervattensekvensen. Även om vi sköt det i Dublin och det var iskallt!

Öst är en liten juvel som jag aldrig hört talas om. Varje hörn du vänder dig något vackert, med fantastiska stränder, och människorna här är så vänliga och välkomnande. Inkluderar skådespelare som Ian McElhinney (Star Wars: Rogue One), Fionnula Flanagan (Sea of ​​the Sea), Angeline Ball (The Commitments), Peter Campion (Brooklyn) och mer.

Angeline Ball hade detta att säga om att arbeta på att vi alla hade att slå samman stilar och karaktärer i detta och få det att fungera. De är en härlig, härlig par att arbeta med och vi alla har verkligen haft det. Det är kul att se sådana etablerade brittiska skådespelare komma hit och njut av det sätt vi jobbar på.