‘The Guy’ på college blev ‘akustisk ninja’

‘The Guy’ på college blev ‘akustisk ninja’

Nästa gång du är på ett husparti och en kille bryter ut gitarren, motstå strävan att krossa gitarren. Det finns en chans att han kommer att bli den otroligt begåvade nästa stora grejen.

Trace Bundy var en student vid CU när han spelade gitarr började bli mer än bara en hobby för honom. Han höll det uppe på grundskolan och två års deltid undervisade allt vid CU tills möjligheterna att utföra var så frekventa och lockande att han bestämde sig för att göra musik till sitt liv. Ju mer spelningar han fick, desto mindre benägna var han att spela för vänner.

Letar du efter olika ljud började han experimentera med capos (en klämma som en enhet som används på gitarrens hals), alternativa inställningar och slagverk som fingeravtryckning.

Tänk på gitarren som en oändlig mängd möjligheter. Du kan spela perkussion på en gitarr. [Du kan] spela med en hand och det öppnar den andra för att göra något annat spela en baslinje eller slagverk, sade Bundy.

ta kappan och klippa den kortare eller böja den eller lägg den så när du lägger den på gitarren klämmer den bara tre eller fyra strängarna åt gången och jag flyttar den runt. Med capos grejer skapar du några ackord och ljud som du inte normalt skapar.

Om det hela låter skrämmande tekniskt, så beror det på det. Bundys stil med akustisk spelning tar massor av skicklighet och engagemang, och han är högst upp i sitt spel. ‘Akustisk gitarrtidskrift’ heter honom ‘Most Lovande New Talent ‘2008 och rankade honom som den tredje’ Best Fingerstyle Guitarist. Han turnerade över hela världen, blev en del av en YouTube-stjärna med över 20 miljoner visningar på alla sina videoklipp och tjänade smeknamnet Acoustic Ninja.

Att få upp den sista biten får faktiskt ett långt skratt av Bundy.

ganska ostlikt, men det är också ganska roligt, sade han om titeln. Det är svårt att namnge instrumental låtar eftersom det inte finns någon chansande chorus. Så jag kallade det ‘Akustisk Ninja’, helt och hållet inte hänvisar till mig själv, och sedan skrev en tidning i Fort Collins en artikel som sa ‘Attack of the Acoustic Ninja.’ Det bara höll på att hända och alla dessa platser kallar mig den akustiska ninjan. Så självklart gick jag och köpte domännamnet.

Hans musik, som han skriver själv, låter utmärkt, men hans lek är definitivt den typ av sak som måste ses för att verkligen uppskatta. Att titta på händerna i arbetet kan vara fascinerande som att titta på en krandansare stampa ut en rytm vid en till synes omöjlig hastighet. Det är åtminstone fantastiskt nog att skeptiska konsertmakare de som släpptes ut av sina vänner kommer att komma till Bundy efter en show för att berätta för honom hur mycket de tyckte om det.

tänk kombinationerna av de olika teknikerna och det olika unika sättet att spela, och skämtet mellan låtarna gör det till ett riktigt spännande show, sa han.

Lördagens Holiday Concert på Boulder Theatre är den tredje årliga och Bundys största årshow. Hela saken kommer att spelas in för att följa med sitt nästa album, och han planerar att debutera en handfull nya låtar. Sätt på din bästa (värsta) jultröja och var där.

Som en teaser, se honom plocka ut varje sista del av ‘Carol of the Bells.’

Font ResizeReturn to Top

Vi förbehåller oss rätten att ta bort eventuella kommentarer som bryter mot våra grundregler, är spammy, NSFW, ärekränkande, oförskämd, hänsynslös till samhället etc.

Vi förväntar oss att alla ska respektera andra kommenterare. Det är bra att ha meningsskiljaktigheter, men det finns ingen anledning att agera som en ryck.

Använd dina egna ord (kopiera och klistra inte från någon annanstans), var ärlig och låtsas inte vara någon (eller något) du är inte.

Vårt kommenterande avsnitt är självpolicy, så om du ser en kommentar som bryter mot våra grundregler, flagga den (musen längst till höger om kommentarens namn tills du ser flaggssymbolen och klicka på den), då ska vi granska Det.