‘The Hobbit’ vinner igen som box office set inhemska posten

‘The Hobbit’ vinner igen som box office set inhemska posten

Stjärnor som Leonardo DiCaprio, Keanu Reeves, Sylvester Stallone och Robert De Niro kunde inte kämpa för det medan Ben Stillers film inte drömde upp tillräckligt med filmister.

Det är rätt, ‘Wolf of Wall Street’, ‘Grudge Match’ och ‘The Secret Life of Walter Mitty’, förlorade alla ut till en film som är lång men har sin makt. ‘Hobbiten: Smaugens ödeläggelse’ vinner igen på fem dagars semester och den vanliga tre dagarshelgen. Inte alls dåligt, med tanke på ett sådant trångt fält och några stora namn. ‘Anchorman 2: The Legend Continues’ är fortfarande solid, men man skulle tro att det var bättre att överväga Hype-maskinen bakom den.

Men ännu mer imponerande kan vara ‘Frozen’, som hoppade upp och verkar vara den film som hade den semestern push. Det kan överraska några som det landade på andra platsen, men inte här. Av nykomlingarna knäckte bara ‘Wolf’ de fem bästa. Dessa galen semester siffror kommer att ha några filmer på olika platser för den fem dagarna och de tre dagarna.

The ouch kategori tillhör ‘Tro’ med Justin Bieber säkert. Kanske de pensionsnyheterna verkligen betydde något. De enda som skylla på det är hans fans. Vem skulle annars vilja se den filmen? ’47 Ronin’ med Reeves är kanske en större bomb och ‘Grudge Match’ slås inte bara ut, det var DOA. På flipsidan går ‘American Hustle’ smidigt i sin strävan efter Oscars guld och ‘August: Osage County’ öppnade sig starkt i endast fem teatrar för en $ 35.895 per skärmmedel.

Resultaten för ‘The Wolf of Wall Street’ är inte tydliga med avseende på status på prisperiodens säsong. Den här har många förvånade över sin storhet, eller till och med som en övergripande bra film. Det kan vara för mycket där, om det ger någon mening.

Men kassakontoret bröt ytterligare en årlig rekord år 2013. Året såg genomsnittliga biljettpriset på $ 8,03 och några mäktiga blockbusters kommer tillsammans, bland annat ‘Iron Man 3’, ‘Catching Fire’ och ja, det senaste Hobbit-äventyret. Hittills gick 31 filmer över 100 miljoner dollar medan en gick över 400 miljoner dollar, inhemskt. Det var ‘Iron Man 3.’ Vissa filmer är fortfarande ute så att deras totals är inte helt färdiga än.

Att se inuti dessa siffror kan berätta en annan historia. Biljettpriserna hjälpte till att 2013 sätta rekordet självklart för att folk som såg filmer inte förändrades mycket från föregående år. Den tidigare rekordinnehavaren för boxkontoret var 2012, men för antaganden var det 2002 med 1,57 miljarder, noterade Associated Press . Förra året var rekorduppgiften 10,83 miljarder dollar och efter denna semester överträffades det antalet siffror med slutliga siffror som fortfarande är tabeller.