‘Ukrainska julen’ i FN

‘Ukrainska julen’ i FN

Den största gåvan som gett oss av Gud är Hans välsignelse genom Kristi barns födelse. Den nyfödda kungen av himlen ger oss glädjen av kärlek, fred, hälsa och välstånd.

Vi är stolta över att presentera vår Holiday Play ‘ukrainska jul’ som representerar vår jul, anda, traditioner, arv och vår historia går tillbaka tusentals år.

I den andra scenen talar ‘Forntida Ukraina’ om det rika andliga arvet i Ukraina. Då ‘Future Ukraine’ tycks tacka Gud för alla sina välsignelser för Ukraina dess rika mark, skogar och bounty.

I den tredje scenen anländer St. Nicholas bärande gåvor till bra barn. Han lägger gåvorna under sina kuddar enligt ukrainsk tradition. Idag tar han den största gåvan från Gud ‘Kärlek till Ukraina’ som är representerad på den broderade ritualduken ‘rushnyk’ som änglarna tar bort från en bröstkorg. De berättar för barnen att sprida kärleken genom hela universum.

I den fjärde scenen visas ukrainska historiska figurer:

Prinsessa Olha den första härskaren av Kyivansk Rus (dagens Ukraina) för att acceptera kristendomen.

Prins Volodymyr den stora som accepterade kristendomen som den officiella religionen i Kyivansk Rus.

Prins Yaroslaw den vise som etablerade skolor och främja utbildning.

Prins Roman som bad om enighet i Ukraina.

Den femte scenen är den traditionella ‘Vertep’ eller Nativity scenen. Vi ser carolers som representerar ukrainare som bor över hela världen, och herdar som representerar ukrainare från alla olika regioner i Ukraina. De gläder alla och välkomnar den nyfödda Jesus.

Kung Herodes verkar planera att döda barn Jesus och förstöra det goda som han representerar. Vid denna tidpunkt förenar alla tecken på scenen för att folieera sina planer och besegra alla evildoers. De sjunger ‘tillsammans är vi starka, vi kommer inte bli besegrade’.