‘Vital’ Helen Douglas House förtjänar hjälp från offentliga handväskor

‘Vital’ Helen Douglas House förtjänar hjälp från offentliga handväskor

Det avslöjar också två mer av sin välgörenhet butiker är i samtal att stänga: Aylesbury High Street och Aylesbury möbelaffär, samt Aylesbury lager.

Kontantbandet Helen Douglas House kostar 5,2 miljoner kronor per år att löpa och det förutsäger att det kommer att få ett underskott på 2,5 miljoner i slutet av mars.

CCGs donerar inte finansiering till välgörenhetsorganisationer eller andra vårdgivare.

Men vårdgivare kan bjuda på kontrakt med CCG, vilket innebär att CCG kommer att köpa sina tjänster för att erbjuda patienter inom sitt område.

Hazel Bedford, välgörenhetsdirektören för insamling och marknadsföring, sa: ‘Vi har blivit överväldigade av stödet, och folk kräver finansiering från organisationer som OCCG. Vi är mycket tacksamma för donationerna.

‘Tyvärr kan beslutet att stänga Douglas House inte omvandlas på kort sikt utan det åtagna stödet till stor, hållbar inkomst år för år.’

Diane Hedges, Chief Operating Officer hos OCCG, sa: ‘Vi är medvetna om det finansiella trycket som alla vårdgivare är under och är ledsna att höra att Helen Douglas House måste byta tjänst.

‘CCG kommer att arbeta för att se till att patienten vårdas från Oxfordshire fortsätter att få någon viktig sjukvård som för närvarande tillhandahålls av välgörenheten.’

Hon noterade att CCG utför provision från andra palliativa vårdgivare, inklusive Barnardo, Oxford Health NHS Foundation Trust, Sobell House Hospice i Headington, Sue Ryder i Nettlebed och Katharine House Hospice nära Banbury.

Hon tillade: ‘CCG behåller alla dessa palliativa vårdtjänster som krävs och Helen Douglas House kan bjuda på kontrakt.’

Oxford East MP Anneliese Dodds sade att förändringar på hospice var ‘ledsna och oroande’, och hon skulle skriva till OCCG för att lita på sitt stöd.

Lizzie Pickering, som bor i Lyneham nära Burford, arbetade på hospice som fundraiser i 12 år efter att ha byggt en nära personlig relation till vården.

Hennes sexåriga son Harry dog ​​på Helen House år 2000 efter att ha tagit hand om ryggmärgsatrofi och hon sa att hospice s stöd var en ‘livslängd’ för sin familj.

Hon sa att hon var chockad över att stänga Douglas House och tillade: ‘Jag vet inte vad jag skulle ha gjort om den vården hade tagits bort från mig [när Harry var hos Helen House].

‘Det är en livlinje. Att ta bort det är bara katastrofalt. ‘

Filmproducenten, som lämnade hospice 2014, hjälpte till att hitta sitt insamlingslag.

Hon sa att sjukdom inte bara påverkar patienter, utan ett ‘helt nätverk av familj och vänner’.

Naheed Majeed tillade: ‘Det här är verkligen tråkiga nyheter. Efter att ha sett dem i första hand, är Helen Douglas House en fantastisk välgörenhet som ger vitala tjänster till vårt samhälle.’