AAA förutser högsta Thanksgiving-resan sedan 2005

AAA förutser högsta Thanksgiving-resan sedan 2005

Vädret utanför är inte skrämmande, gaspriserna förblir något rättvisa, 50,9 miljoner människor har platser att gå, så trafiken kommer att flöda, trafiken kommer att flöda, trafiken kommer att flöda.

Det är vad förutspårare förväntar sig när den fyra dagars Thanksgiving-helgdagen kränker sig idag.

‘Vi’ förväntar oss en riktigt stor tilldelning ‘, säger Clay Ingram, talesman för AAA Alabama.’ Antalet är 50,9 miljoner människor som reser ett avstånd på 50 miles eller mer rikstäckande. ‘

Ingram sa att det uppgår till 1,6 miljoner mer än förra året.

‘Det är den högsta Thanksgiving resevolymen sedan 2005,’ sa han.

Ingram sa att det här också är en stor shoppinghelg. Lägg till det där resandet för fotbollsspel, inklusive järnskålen i Auburn, och det finns mycket trafik på vägen den här helgen.

Ingram sade att gaspriserna var i genomsnitt 2,24 dollar per onsdag. Det är högre än förra årets genomsnitt på $ 1,95, sa han och citerade orkanen Harvey som huvudrolle.

‘Staten genomsnittet var $ 2,09 och i en nedåtriktad trend mot slutet av sommaren, och sedan orkanen Harvey rullade in och statsmedlet gick till $ 2,53 på en mycket kort tid,’ sa Ingram. ‘Det är fortfarande 29 cent lägre än det var strax efter att Harvey slog.

Patrick DeHaan, chef för petroleumsanalys vid GasBuddy, sa att medeltalet är 2,53 dollar per gallon.

‘Förare bör vara noga med priserna för att undvika överbetalning,’ sade DeHaan.

Väderförhållandena kommer inte att medföra problem för resenärer. Prognosen för idag kräver soliga skidor med en hög på mitten av 50-talet, enligt National Weather Service-kontoret i Huntsville. I kväll kommer det att vara klart med en låg nära 31.

Klart himmel fortsätter under hela helgen med fredag ​​och lördag att se höjder nå in på 60-talet båda dagarna. Söndagens höga kommer att ligga i de övre 50-talet, enligt prognosen.