AAA prognoser en minskning av julen semester resor

AAA prognoser en minskning av julen semester resor

‘Men de som reser denna högsäsong kommer att kunna dra nytta av sjunkande hotellpriser och bränslepriser som är nästan hälften av vad de var för ett år sedan.’

Mer än 52,4 miljoner amerikaner (82 procent av alla resenärer) avser att resa med bil, en minskning med 1,2 procent från de 53 miljoner personer som körde förra året.

Bilister över hela landet kan i genomsnitt förvänta sig att se bensinpriserna ungefär $ 1,32 per gallon under förra året och 42 cent mindre än för en månad sedan. Dagens landsomfattande genomsnitt står på $ 1,667 per gallon för självbetjäning regelbunden bensin.

AAA rapporterar en gallon av självbetjäning regelbundet i Oklahoma är i genomsnitt 1,585 dollar idag, 1,22 dollar mindre än ett år sedan och 27 cent under det som har beräknats för en månad sedan.

Landsomfattande beräknas cirka 8,1 miljoner (13 procent av semesterresenärer) resa med flygplan under den kommande semesterperioden, en minskning med 8,5 procent från de 8,9 miljoner resenärer som flög förra året. Resenärer bör dock förvänta sig olika trender i flygbiljetter beroende på veckans resa.

För amerikaner som reser under veckan i julen ligger priserna på AAA Three Diamond-rankade hotell i genomsnitt tre procent jämfört med förra året. I genomsnitt betalar resenärer som lejer ett fordon under julens vecka två procent för mer än ett år sedan. Flygpassagerare kan dock förvänta sig en viss lättnad i flygbiljetter den här julen med priser nio procent mindre än förra året.

De som planerar att resa veckan av nyår s kommer se betydande nedgångar i hotellpriser på AAA Three Diamond-hotell 16 procent under år sedan. Biluthyrningspriserna är åtta procent högre än förra året för samma period. Och amerikaner som flyger den veckan betalar i genomsnitt tre procent mer för flygbiljetter jämfört med nyår s, 2007.

AAA rekommenderar flygpassagerare att kolla med sina flygbolag eller resebyrå om extra avgifter innan de bokar en resa. De flesta flygbolag fortsätter att ta ut avgifter för incheckat bagage och andra tidigare kostnadsfria tjänster som drycker och snacks.

Biluthyrningspriserna varierar mycket från plats till plats. vissa städer i AAA: s LTI visar signifikanta ökningar jämfört med förra året medan andra visar betydande minskningar. Flygplatserna. Priserna inkluderar inte moms, försäkring och andra diverse avgifter.

För hjälpplanering och budgetering för din bilresa, använd AAA: s gratis onlineverktyg på. Klicka på News Safety, Bränslenyhetsverktyg, för att få tillgång till AAA: s bränslekostnadsberäkare, den dagliga AAA-bränslemätarens rapport av genomsnittligt tillstånd per stat och stad för bensinpriser, AAA: s bränsleprissättare, samt råd om sätt att spara vid pumpen.

Forskning för julferieprognoser är härledd från Travel Industry Association (TIA) Holiday Travel Forecast Model. Modellen utvecklades baserat på konsumenternas resonemang och TIA: s kvartalsvisa reseprognosdata. Resansintentionsdata samlas in genom en online-undersökning av nästan 2300 vuxna rikstäckande, kompletterad med ytterligare 5 000 amerikaner som undersökts från de 10 översta staterna i USA.

Historisk rese och andra ekonomiska data som BNP, disponibel inkomst, sysselsättning och resekostnader (inklusive bränslepriser) ingår också i modellen. Analys av data och prognoserna produceras av Travel Industry Association, som bedriver särskild forskning för AAA.