AAA varnar parkeringsplatsens körsäkerhet

AAA varnar parkeringsplatsens körsäkerhet

KUSA Black Friday sparkar ut semestershoppingperioden och shoppare har sina olika filosofier för att göra det hela dagen.

och ut, sa shopparen Wendy Kent. verkligen en stor Black Friday / Cyber ​​Monday shopper. Bara bestämt mig för att komma in idag och se om det fanns något jag inte kunde leva utan.

Ändå sparkar Black Friday även vid årstiden när parkeringsplatser ser en ökning av antalet olyckor. AAA är varningsledare och fotgängare att vara uppmärksamma eftersom de går igenom massor och garageverk under högsäsong.

många gånger blir folk upphetsad över sin svarta fredagshopping och glömmer att vara säkra på mycket trånga parkeringsplatser, säger AAA Colorado talesman Wave Dreher. Bilolyckor är mycket höga den dagen. är något det nationella säkerhetsrådet varnar också om. Deras 2016 undersökning av tusentals förare över hela landet visade att två tredjedelar av dem 66 procent tog emot att prata i en mobiltelefon medan de körde på en parkeringsplats. Mer än hälften av de undersökta 56 procenten tog också emot texting medan de körde på en parkeringsplats. I genomsnitt över hela landet skadas 60 000 personer och 500 dör varje år i parkeringsolyckor.

mycket bekymrad över det, så jag kör väldigt långsamt och mycket försiktig, sa Claybaugh, som shoppade på Colorado Mills i Lakewood.

Colorado Mills sade att dess säkerhetsteam inte bara rutinmässiga patruller i sina parkeringsplatser och garage, men erbjuder även köparna möjlighet att begära en säkerhets eskort till sina fordon.

AAA sa att bo är säker på att även förare och fotgängare ska se till att de uppmärksammar var de går till och med på parkeringsplatser, där folk tenderar att köra lite långsammare.

ta lite tid att titta runt innan du går tillbaka. Det kan finnas en annan bil och väntar på att få din parkeringsplats som på din blinda plats sa Dreher. Det kan också vara ett barn som är upphetsad att se Santa Claus, det är i din blinda plats. Så, kontrollera dina speglar, gör det över axelkontrollen, var bara försiktig.

AAA föreslår att när det är möjligt försöka dra igenom till nästa utrymme framför dig, så du behöver inte backa ut ur en plats. Använd också dina strålkastare, även under dagen och särskilt i parkeringsgarage. De lägger till alla ska alltid vara vakta när de går igenom en parkeringsplats så sätt bort smarttelefonen.