Aaron Sandilands

Aaron Sandilands

Säsong efter säsong

En punkterad lunga i runda 3 såg Sandilands tillbringar huvuddelen av 2016 på sidan. Tilldelades Best Clubman i slutet av säsongen för sitt enastående på fältbidrag.

Ett annat utmärkt år för Sandilands. Olyckligtvis förbises det hela australiensiska laget men fortsatte med att vinna klubben Doig Medal. Dominerat rucket, satte nya rekord för hit outs och gav regelbundet första gången till Freo mittfältare.

Det var ett utmärkt år för Sandilands som såg honom hedrad med en fjärde All Australian jumper. Han missade bara ett spel och lett ledde ligan till hitouts och hitouts till fördel.

Sandilands återvände från skada under andra halvan av säsongen och arbetade sig i form. Sprängd i form i finalserien, inklusive en monstering av Geelong och en strålande rackdisplay i Grand Final.

Mästaren ruckman började 2012 i typiskt dominant mode med en bra prestanda för att hjälpa Freo att slå av Geelong i runda 1.

En annan tå skada, upprätthålls i runda 11, höll honom ut till 21 om han gjorde en oväntad avkastning efter en varm upp skada på Jon Griffin.

Sandilands steg upp och levererade en 33 hitout, 18 deponeringsansträngningar mot form Richmond Richmond Ivan Maric.

De tre gången alla australiensiska var högsta i rucken från den tiden, som Freo seglade in i finalen. Han i genomsnitt 37,7 hitouts, varav 7,9 var till fördel.

Inklusive spelare som hade spelat minst fem matcher under 2012 ledde Sandilands klubben per spel i clearances (4.3), hård boll får (5.2), omtvistade poäng (1.8) och var andra i omtvistade ägodelar (10.5).

Charity partner ambassadör: Starlight Children Foundation och Constable Care

I sitt bästa är Sandilands lika dominerande som någon spelare i tävlingen. Tyvärr använde ruckmästaren avsevärd tid på sidolinjen 2011 på grund av en tåskada och kunde bara klara sig att göra 13 framträdanden. Han ledde fortfarande klubben för totalt hitouts (432) och placerade topp fyra i omtvistade ägodelar (147), omtvistade poäng (36), clearances (62), hårdbolls (64) och Dream Team-genomsnittet (95). Samtidigt som en spelare av hans karaktär saknade lagets chanser att vinna, Sandilands frånvaro gav Jon Griffin och Zac Clarke chansen att lysa, vilket innebär att tre år kommer hela australien att gå in i 2012 med en utmärkt back-up brigad, något han har inte haft länge.

2009 Doig Medalist hade en annan magnifik säsong som heter All Australian för det tredje raka året. Sandilands dominans vid stoppet var djupgående, vilket regelbundet gav Fremantles mittfältare första användningen av bollen. Han uppskattade en svindlande 35 träffar per spel, med nästan 10 fördelar. I omgång 13 ackumulerade han en AFL säsong hög 49 hitouts mot Calton. Sandilands har i genomsnitt också 16 ägodelar och sparkat 13 mål. Han var Fremantles högsta rösträttare på Brownlow Medal Night, och valde 20 röster för att locka bort sin strålande säsong.