Abbeydore till Whitney på Wye

Abbeydore till Whitney på Wye

KAFFE, KAKA OCH CHAT St Andrews kyrka kommer att vara öppen för förfriskningar den 19 april, från 10:00 till 12:00. Kakor kommer att vara tillgängliga för att äta i kyrkan eller ta bort påsksöndagste.

19 april är presentdagen när monetära gåvor ges för att hålla kyrkan öppen. För att säkerställa att St Andrews kvarstår är 250 krävs per vecka.

RAMBLE OCH BARBECUE Det första av årets rambles och grillar börjar på Inkerman, hem för Stephen och Carol Williams den 19 april klockan 15.00. Kom fram till våren promenad runt Allensmore gångvägar och fira sedan påsk med en grill av lokala Detta kommer att bli den första möjligheten att testa 2013 Allensmore cider. Kommer 2013 att vara ett årgång? Alla kommer att bli välkomna att gå på promenad, förfriskningar eller båda.

Ytterligare detaljer kan erhållas från Stephen på 01981 570568.

EN NÄRHETSPLAN Efter det framgångsrika genomförandet och publiceringen av biskoperna Frome och Fromes Hill församlingsplanen är nästa projekt att skapa en grannskapsplan som ska fastställa generell planeringspolitik för utveckling och användning av mark i biskoparna Frome och Fromes Hill.

När planen är på plats måste planläggarna ta hänsyn till det med varje planeringsansökan som de hanterar och invånarna kommer att få mer att säga när de gör eller inte vill ha ytterligare utveckling att äga rum.

Om du är intresserad av placeringen av framtida bostäder i socken och särskilt om du vill delta i utarbetandet av en stadsplan, är du inbjuden till ett möte i bycentrumet kl. 19.30 på tisdag för att diskutera var du ska börja här.

CORRESPONDENT Martin Field, Old School House, Burley Gate, HR1 3QR. 01432 820074.

FLICKS IN THE STICKS Nästa film i de aktuella flickorna i pinnar säsongen visas i morgon (fredag) och kommer att innehålla Captain Phillips (12A), släppt 2013, körtid 128 minuter. Förfriskningar är tillgängliga under intervallet.

Inträde 4 (betala vid dörren).

Dörrar öppnas klockan 19:00 för kl. 19.30. Eventuella förslag till framtida filmer är alltid välkomna.

Kontakta Chris James på 01568 797451.

KNIT I Bodenham Rumänien stödgrupp kommer att hålla en stickning nästa torsdag den 17 april, från 14:00 till 16:00 vid 14 Brockington Road. Besökare är alltid välkomna. Hjälp är alltid tillgänglig.

Det finns ingen kostnad för vad som helst och ull kan tillhandahållas om det behövs.

Donationer av extra tejp eller stickningull är alltid mycket välkomna. Ordförande Pat Horrigan 01568 797044.

ABERHONDDU MALE VOICE CHOIR Det blir en konsert av Aberhonddu Male Voice Choir i St Michael och All Angels Church i Bodenham den 10 maj, från och med 19:00. Biljetter finns nu, åtta vardera, från Liz Davies på 01568 797628, Thelma Butcher på 797557, Veronica Howell på 797839 eller från postkontoret i Bodenham. Vin och nibbles kommer att finnas tillgängliga vid intervallet. Barn antagna gratis.

CORRESPONDENT Martin Field, Old School House, Burley Gate, Hereford, HR1 3QR.

APRIL DRAW RESULTAT Vännerna till St Andrew 100 Club Draw tog plats i Red Lion Inn den 3 april. Det var värd av Ralph och Jean Dubberley. Första pris 50 vunnet av Adrian Gale biljett 14, andra pris 25 Laura och Peter Matthews 91, tredje pris 15 Thomas Harberd 113.

Vinnaren av In It To Win It-priset 10 Chris Staley.

Grattis till alla vinnare och tack till alla för deras stöd och göra detta till en så livlig kväll.

Majteckningen kommer att hållas klockan 8.00 den 1 maj i Red Lion Inn.

Kontakta Jen Maddison på 01981 500048 för mer information och mer information om klubben.

APRILKAFFE, KAKA OCH MARKNAD Det kommer att bli en kaffemorgon i Bredwardines byhall imorgon, från 10:00 till middagstid. Det här är en chans att träffa gamla och nya vänner över kaffe och kakor. Inkluderat på marknaden är bås som säljer färska grönsaker, hembakade kakor, sylt och chutneys och regelbundna besök från Noggins en lokal fläskslaktare.

Längs detta finns bås som säljer konst och hantverk, musik och filmer, stickade kläder och smycken skapade av lokala konstnärer. Ta med något att sälja; det kostar bara 1 att hyra ett bord för marknaden och alla är välkomna. Kontakta Philip Bauer på 01981 500398 med förfrågningar eller frågor.

Åldrar Storbritannien på marknaden Ålder UK är där för att hjälpa till med de utmaningar vi möter i senare liv, och deras representanter kommer att vara på Bredwardine marknaden denna månad för att erbjuda råd om förmåner, betala räkningar, vård av äldre och hålla sig frisk och frisk. Deras besök är sponsrat av Jarvis Eleemosynary Charity. Kontakta Philip Bauer på 01981 500398 för mer information.

BEDE OCH AINE S PARTY FOR ACORNS HOSPICE ÄR VINTAGE Gå med på roligt på Bede och Aines tefest på lördag vid Bredwardine torg, från 2 till 4 pm.

Detta kommer att bli en eftermiddag med nostalgisk familjen roligt, med hjälp av Acorns, den lokala barnens Hospice.

Det kommer att finnas te och kakor, ett popup museum med intressanta curiosa, Tin Hills söta butik, tomten, hantverk och musik från den fantastiska Mr Travill s gramaphone wind ups och Mrs Pepperpot, den lyckliga höna. Klä upp (eller ner) i vilken vintage stil du vill ha och transporteras tillbaka till din barndom.