Frist för att ta ner semesterdekorationer i Peoria

Frist för att ta ner semesterdekorationer i Peoria

Om du bor i Peoria, har du fram till den 13 januari 2017 att ta ner dina semesterdekorationer. Annars bryter du mot en stadens zoningordinance.

‘Du kan inte visa semesterbelysning eller dekorationer mer än 28 dagar före en semester eller mer än 19 dagar efter en semester’, säger Peorias biträdande chef för Management Services Jay Davies.

Det är en förordning som inte alla är Gå Ner I Vikt På En Vecka medvetna om, inklusive familjen Care.

‘Vem visste?’ Lara Care sa.

Varje år under de senaste åren har de haft en över julklappsskärm i hemmet nära 71- och Peoria-avenyer. De säger att de tar 40 000 plus lampor och mer tar tid.

‘Vanligtvis tar det oss ett bra par veckor, en vecka, beroende på hur lång tid, hur fort, många timmar gör vi det,’ sade Care.

Hon vet nu att klockan tikar.

Peoria bosatt Debra Thompson var redan medveten om ordningen.

‘Jag lämnade några blå lampor ett år för att hedra brottsbekämpning och fick höra att de behövde komma ner’ eftersom de hade passerat datumet, och de ansåg julljus ‘, sa Thompson.

Ändå tar hon inte hänsyn till förordningen och ser till att hon tar alla sina faktiska julljus ner ungefär en vecka före deadline.

‘De’ är inte så illa som ett HOA, men de håller saker i linje, vilket är bra, ‘sa hon.

Merparten av tiden upptäcker staden om långvariga ljus från grannarna.

‘Det här är typiskt Går Man Ner I Vikt klagomål när det gäller semesterdekorationer. Det är inte som om vi har en jullampa som går runt och letar efter dessa Viktminskning Tabletter typer av saker den här tiden på året, säger Davies.

Det första steget, om de lär sig om en potentiell kränkning, är bara ett meddelande och Davies säger att det vanligtvis är tillräckligt för att få människor att följa. Han säger att det är sällsynt att de måste flytta till verkställighet och någon till domstolen över frågan.

Davies säger för stadens del att förordningen har mer att göra med säkerhet, för om det lämnas ut i elementen, kan ljuskabelarna svika eller bli skadade och skapa en fara.