Frustrerad hyresgäst flyttar släpvagn till tältstad

Frustrerad hyresgäst flyttar släpvagn till tältstad

Tältstaden har flyttat bortom tarps och termarest.

På tisdagseftermiddagen hyrde Kevin Sweeney, en 42 år gammal kvarnoperatör, en släpbil för att hämta sin åtta meter (25 fot) släpvagn på lagstiftande gräsmatta bland ett minskande antal tält inrättat för att protestera mot territoriumets brist på bostadshus , eller bostäder alls.

Sweeney, som har bott på territoriet sedan 1992, sa att han inte hade någon annanstans att gå. Han blev sparkad ut från sin $ 1 000 i månad, enrumslägenhet på Strickland Street under våren och har varit på Yukon Housing Corporation s väntelista för socialt boende sedan april. Hans tidigare lägenhet är fortfarande obesvarad, sa han.

‘Jag går in där varje vecka och de säger,’ Tack för att du rapporterat, vi ska få veta när vi har en plats för dig ‘, sa Sweeney Star. Hans partner och två hundar kommer att leva i släpvagnen när han är borta.

Han sa att det är mot lagen att dra upp någonting med en levande enhet ombord, så han föreställer sig inte att hans släpvagn kommer att gå någonstans.

‘Jag har planerat det här ett tag,’ sa han.

Sweeney lämnade till jobbet i morse. Hans partner, sade han, är från Ungern och har inte rätt vet hur man flyttar släpvagnen medan han är borta.

Sweeneys barn, som är sex, nio och 13 och bor hos sin mamma, kommer att besöka honom i släpvagnen, men han är inte glad över det.

‘Jag kan vinter i det här, men jag ber inte min partner och barn att göra det,’ sa han. ‘Inga föräldrar borde behöva se sina barn så här.’

Sweeney sa att han har blivit avvist för bostad på grund av hans hundar eller att han har tre barn. Antingen det sa han eller hyrorna var alldeles för höga.

‘När du betalar första och sista månaden’ hyra, Gå Ner I Vikt Snabbt Piller plus deposition, är det nästan som att betala för en deposition för ett hus, ‘sa Sweeney. ‘Skador på ett hus någon annanstans i landet, det vill säga.’

I hans fall tillade han att det är svårt att betala en så hög månadshyra som om han var i sin tidigare lägenhet eftersom han ibland går fyra till fem veckor utan någon lön under sin ledighet.

Sweeney sa att han är trött på Yukon Housing, speciellt eftersom det verkar ha tomma enheter över hela staden.

Men Nathalie Ouellet, en talesman för Yukon Housing, sa att många av enheterna är lediga eftersom när en hyresgäst flyttar, måste reparationer och renoveringar ofta slutföras innan den nya hyresgästen flyttar in.

Ofta måste den nya hyresgästen meddela sin nuvarande hyresvärd, och det kan också försena saker, sade hon.

‘Vi gör det så snabbt som möjligt, men det beror på tillgången på affärer människor och entreprenörer’, sa Ouellet.

För närvarande är 27 av organisationens 400 bostadsenheter tomma.

Sjutton enheter rengörs eller repareras för nästa hyresgäster och 10 enheter kommer att upptas inom kort.

Sweeney, hans partner och hundar kommer att stanna i tältstad tills han hittar bostäder eller tills hans partner inte kan hantera förkylningen.

‘Vid den tiden kommer vi att tvingas lämna Yukon,’ sade han.

Sweeney är inte till förmån för någon av de politiska partierna ‘bostadslofter. De fortsätter att göra Går Man Ner I Vikt löften, sade han, men han väntar på att se konkreta resultat.

När Premier Pasloski avslöjade sin partiets bostadsplattform förra veckan lovade han ett expanderat eller nytt frälsningsarmskydd såväl som flera nya prisvärda bostads komplex.

Han sa också att alla i tältstaden har fått alternativa alternativ, och om de tar de alternativen är upp till dem.

‘Allt plötsligt, det finns ett val och folk kommer ut ur träverket,’ sa Sweeney.

‘Men jag ser ingen av parterna komma och säger:’ Hej, behöver du en tältvärmare? ‘ eller något sådant. ‘

Pierre Garneau den 28 sep 2011 kl 19:52

Jag känner till verkligheten när jag ser den och det är inte en hustru i en 25-fots trailer som ber om handouts, det är en hemlös människa med psykiska problem eller droger eller alkoholrelaterade problem. Varför hör jag fortfarande människor gråter fel på bostadsbristen? Jag öppnar papperet varje dag och ser en massa hyror i papperet. Så det får mig att fråga mig. varför problemet? Är det husdjur relaterat? Missbruk? Vad är fel med tältstadens folk som inte är fel med resten av oss? Jag har hund, ett missbruk, låginkomst, psykiska problem och har fortfarande lyckats få 600 Gå Ner I Vikt På En Vecka kronor i månaden för ett möblerat ett sovrum i ett kvinnans hus. Varför kan inte de? Jag är inte här för att döma. Jag tror bara att de människor som verkligen behöver hjälp blir skjutna åt sidan för ett par whiners i tältstaden.