Frälsningsarmén tar ansökningar om semesterhjälp till familjer i nöd

Frälsningsarmén tar ansökningar om semesterhjälp till familjer i nöd

För åtta år sedan välkomnade frälsningsarmén Elizabeth McKee att ringa en klocka till sin röda vattenkokarkampanj, strax efter att hennes man, Joe, blev avstängd.

Organisationen förblev vid hennes sida, lånade ut en hand när Joe släpptes från vårdhemmet och gav familjen på tacksägelse och jul. Så på måndagsmorgon mindre än en vecka efter att Joe övergick, var McKee bland dem som fyllde Frälsningsarméns kontor den första dagen för att anmäla sig till säsongstöd.

‘När det är i kris och i nöd, har det verkligen varit min frälsning’, sa hon till Tribune Star telefon senare på dagen. ‘En stråle av hopp, du vet. Jag vann inte utan.’

Frälsningsarmén tar fram till och med 29 oktober ansökningar om julhjälp för att stödja individer Går Man Ner I Vikt och familjer med låginkomst. Armékaptenen Cindy Hoag sa att organisationen förväntar sig att hjälpa 1.500 familjer, eller 5.000 personer, med leksaker för barn och julmiddag för sina familjer.

Några av dessa familjer kommer in direkt före semestern, sade Hoag, som planerat att ha råd Viktminskning Tabletter med jul för sina nära och kära.

‘Och räkningen kommer in, och de kan inte göra det,’ sa hon.

De som är i behov kan lämna in en ansökan på Frälsningsarméns kontor, 234 S. nästa måndag till torsdag. Följande två onsdagar.

Alla sökande måste tillhandahålla socialförsäkringskort för alla i familjen. Ett födelsecertifikat eller Medicaid-kort krävs för alla under 18 år. De 18 och äldre måste ta med ett bild-ID, bevis på en Vigo County-adress och Gå Ner I Vikt Snabbt Piller bevis på inkomst under den senaste månaden.

Inte alla familjer Frälsningsarmén hjälper i år kommer att komma igenom sina dörrar, sade Hoag. Organisationen arbetar också med Hamilton Center och flera lokala kyrkor som organiserar adoptera familjeprogram. Marines lokala leksaker för Tots program och ger Tribune Star namn för sin årliga Christmas Basket Fund.

Hoag krediterade också organisationens många volontärer för att satsa in för insatserna.

‘Jag’ har varit så förvånad i Terre Haute hur alla drar ihop, ‘sa hon.

Om familjer saknar anmälningsfristen för julkorgar kommer det att finnas ytterligare anmälningsmöjligheter för leksaker, säger Hoag.

Nytt i år kommer Frälsningsarmén att tillhandahålla omslagspapper för familjer att pakka sina egna gåvor, säger Hoag, vilket möjliggör en mer personlig upplevelse. I det förflutna skulle samhällsmedlemmar ta med förpackade gåvor.

McKee sa att de här gåvorna bidrar till att ljusna säsongen för hennes 6-åriga dotter, Joeleah.

‘Det är en säsong som betyder mycket för mig, det är det,’ sa hon, hennes röstkvämning med tårar. ‘Och utan hjälp kunde jag inte ge henne vad hon behöver för säsongen.’