Från ‘brutet barn’ till massdödare

Från ‘brutet barn’ till massdödare

‘Hej, jag är Nick,’ brukade han säga, enligt en bekant som intervjuades av CNN. ‘Jag är en skolskytt.’

Cruz poserade med pistoler och knivar i bilder som publicerades på Instagram och gjorde en chillande online kommentar om en massskytte utförd i New York i sommar.

Hans tips om framtida våld är en del av ett framväxande porträtt av den 19-årige Broward County-mannen som genomförde nationens senaste massdöd på Alla hjärtans dag med en AR 15-stilriff som han lagligen köpt i fjol.

En del av det porträttet är vad Cruzs advokater hänvisade till som en kronisk kamp mot psykisk sjukdom och depression som förvärrades av hans adoptivmors senaste död, som lämnade honom utan föräldrar.

En försvarsadvokat hänvisade till honom på torsdagen som ‘ett brutet barn.’

CNN sammanfogade denna profil av Cruz baserat på intervjuer med personer som kände honom, domstolsdokument och en analys av Cruzs online skrifter och videor.

Cruz antogs i ung ålder av Roger och Lynda Cruz. Roger dog för många år sedan. Lynda dog i höstas efter en sjukdom. Han togs in av en skolmedlems föräldrar, enligt dennes familjens advokat.

Hans mödras dödsbelopp var oroliga för gymnasieår som slutade med hans utvisning från Marjory Stoneman Douglas High School.

En tidigare klasskompis, som växte upp med Cruz och gick i skolan med honom sedan sjätte klassen, sa Cruz skulle ibland presentera sig som en ‘skyttskytte’.

‘Han var väldigt, väldigt konstigt,’ berättade studenten, som inte bad att bli namngiven, CNN. ‘Som om det fanns någon att skjuta upp en skola, skulle det vara han.’

En annan skolkamrat, Brody Speno, påminner också om speciellt beteende.

‘Något var inte rätt om honom,’ återkallade Speno. ‘Han var avstängd.’

Speno sa att han kände Cruz från grundskolan tills hans familj flyttade bort för några år sedan. Han beskrev honom som ‘ett ont barn’ som var ‘alltid i trubbel’.

Han påminde Cruz om att stjäla folkens brev, kasta stenar på bilar och plågade djur. Han beskrev en incident där han sa Cruz ‘hörde en ekorre och försökte Gå Ner I Vikt Snabbt Piller kasta stenar på den och döda den.’

Han sa att polisen ringde till huset ‘nästan varannan vecka.’

Dokument som erhållits av CNN visar att brottsbekämpande myndigheter svarade på Cruz hus vid 39 tillfällen under en sjuårsperiod. Inga polisrapporter var omedelbart tillgängliga för dessa samtal så det var inte möjligt att avgöra om Cruz var inblandad.

En annan granne, orolig för Cruz ‘skådespelande konstig’ i bakgården tog video av honom klädd i boxershortsar som skjuter vad som tycktes vara en BB-vapen. Mannen, som bad om att inte identifieras, sa att hans fru såg Cruz skjuta flaskor, burkar och hinkar om och om Gå Ner I Vikt Snabbt Piller igen i två dagar i oktober 2017. Han pekade ibland pistolen mot sitt fönster, sade mannen.

‘Hon blev rädd, jag blev rädd,’ sa han.

Några av Cruzs mest alarmerande beteende utställdes på nätet.

Han hade två Instagram-konton med vapen och foton. På Gå Ner I Vikt På En Vecka en bild bär han ett tyg över hans ansikte och en Make America Great Again hatt. Ett annat foto är taget bakom en pistol sikt tittar ut genom fönstret.

Det finns online-inlägg där han skriver:

‘Jag vill skjuta folk med min AR 15’ och ‘Jag ska bli en professionell skolskytte’

Den senare posten, gjord med Cruz ‘s namn som bifogats det, rapporterades till FBI. Men FBI: s tjänstemän sa att de inte kunde bestämma vem som var ansvarig.

I sommar gjorde en Nikolas Cruz en online kommentar som svar på en berättelse om en missnöjd doktor i New York som använde en AR 15 för att skjuta sju personer och dödade en och sårade sex andra.

‘Man, jag kan göra så mycket bättre,’ skrev han.

Kommentaren var kopplad till en av Cruz: s YouTube-konton, som sedan har tagits bort i kölvattnet på onsdagens skytte.

Inte alla som korsade vägar med Cruz såg anledning till oro. Advokat för familjen som tog honom in efter sin mammas död sa att de var medvetna om de problem han tidigare hade i skolan och såg tecken på depression.

Men ‘de såg ingen fara’, säger Jim Lewis om den oidentifierade familjen. ‘De är förskräckta precis som alla andra.’