Från arkivet

Från arkivet

Strax i början av sin mycket eftertraktade öppning 1960 blev Pittman Plaza detaljhandeln för Lynchburg-området för mer än de närmaste två decennierna. Köpcentrumet startade på land som gränsar till en då ny Sears Roebuck Co. butik på Memorial Avenue, visas på främre ingången till Sears. Den nya Sears-byggnaden visas i övre högra hörnet. Andra byggnader i modelllayout, medsols, är slated att hysa ett varuhus, sportbutik, kamera butik, leksaks hobbybutik, varuhus, frisörsalong, skobutik, bokhandel, presentbutik, varuhus, cafeteria, män butik, drogbutik, kvinnas butik, stormarknad och bank. Alla dessa ligger på övre nivån av köpcentrum och andra butiker kommer att ligga på lägre nivå. Det kommer att finnas parkeringsplats för uppskattningsvis 1 900 bilar,

27 maj 1959: Väggarna kommer tumbling ner En bulldozer bogserbåtar på de robusta väggarna i gamla Miller Home, ett stadsmärke, som gnider som en gnat på en jätte som den rippar bort delar av väggarna. Fortson Wrecking Co. för att skapa plats för köpcentret Pittman Plaza på 5,5 miljoner dollar. Crumbing under dozerens långsamma, slipande drag och en kabel ovanför är en av tvillingtornen som är så bekanta med Lynchburg i generationer.

22 september 1959 Pittman Groundbreaking Till hands för banbrytande ceremonin vid köpcentret Pittman Plaza med flera miljoner dollar intill Sears Roebuck-butiken på Memorial Ave. var från vänster till höger, Raymond L. Pittman, sekreterare kassör av Pittman Virginia Corp .; Fru Smith, vice president för McDonough Construction Co. Lea, McDonough Co. president; Dr. Pittman, utvecklare av projektet; Robert C. deRosset, president för First National Trust och Savings Bank; Lawrence W. McWane, verkställande sekreterare för Lynchburg Chamber of Commerce; och Councilman V. Howard Ford.

29 december 1959 Pittman Plaza tar form Konstruktion av 1,8 miljoner dollar Pittman Plaza köpcentrum är väl på gång trots det senaste dåliga väder. Murverkare har väckt väggarna på filialen för First National Trust och Savings Bank (förgrund) och Colonial Stores struktur i bakgrunden. Stiftelser för flera andra butiker i 20-enhetens köpcentrum har hällts, inklusive ABC-butiken. Tolv butiker i Enhet A kommer att slutföras först och de 10 butikerna i Enhet B senare.

25 april 1961 Pirate Treasure Winner Fru James E. Tate (vänster), 1311 Madison St., fyller upp med 1000 silver dollar hon vann i Pirate Chest Treasure Hunt på Pittman Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Plaza måndagskväll med hjälp av Michael Earl Burks, som drog det lyckliga namnet. Fru Sue Zerfoss, piratlass och custodian of treasure, tittar på. Tilldelning av skatten märkt climax av fyra dagars stora öppningsceremonin av Pittman Plaza. Mer än 100 000 deltog i jakten. Michael är son till Mr och Mrs Earl Burks, 4720 Clark St.

25 oktober 1962 Detta är en arkitekts teckning av Plaza-teatern föreslås för köpcentret Pittman Plaza. Förberedd av Charles H. för Stewart och Everett Theaters, Inc.-kedjan som kommer att fungera på Plaza-teatern, det är en preliminär skiss och kan vara föremål för några förändringar. Den kommer att ligga på Judith och Wadsworth gator, med framsidan (visad ovan) mot Plaza-domstolen. Det kommer att ha en front på 152 fot på Judith Street och 76 fot på Plaza. Det kommer att ha 764 platser i tre sektioner, och det kommer ingen balkong. Preliminära planer lämnades till stadsbyggnadsinspektören idag för överväganden.

16 juli 1964 Goin ‘My Way’ Anita Poole, 7, dotter till Mr. och Mrs Donald Gå Ner I Vikt På En Vecka Poole of Wayne Drive, tummar på Fairyland Express på köpcentret Pittman Plaza. Express, med Cinderella Coach, Happy Pumpkin Coach, Circus Wagon Coach Viktminskning Tabletter och Little Red Caboose, drivs av Robert Hodgson från Brandon, Fla. Tåget gör årligt utseende på Plaza till lördag i överensstämmelse med Fourth Annual Plaz en rama Shopping Promotion. Barn erbjuds gratis åktur runt Plaza-parkeringen medan föräldrarna handlar.

13 juni 1966 Plaza Bus Service Lynchburg Transit Co. började idag busservice till Pittman Plaza köpcentrum för första gången. Den här bilden, som ligger framför Plaza Theatre i hörnet av Judith och Wadsworth-gatorna, visar en grupp passagerare som väntar på att gå ombord på bussen. För att se att den nya tjänsten gick smidigt var J. Wistar Stowe, Transit Co. president, sett på stan på gatan. Fotograf Aubrey Wiley fick denna ovanliga syn på scenen genom att ta bilden från insidan av bussen.

19 juli 1969 Alla Aboard Fairyland Express, med kapacitet för unga järnvägsentusiaster, börjar turnera runt Pittman Plaza tisdag och öppnar sitt årliga besök i Lynchburg. Sponsrat här av Pittman Plaza Merchants Association, lite ‘choo choo’ kommer att hysa barn till land där man tror på utflykt av parkeringsplats hela veckan. dagligen. Tåg funktioner Cinderella coach, Happy Pumpkin tränare, Circus Wagon tränare och Little Red Caboose.