Från blighted North Philly skolan till hemlösa veteran bostäder

Från blighted North Philly skolan till hemlösa veteran bostäder

Nästan 40 år senare får den gamla skolbyggnaden äntligen samma chans.

Efter årtionden av att vara ledig och blighted i mitten av detta nordliga Philadelphia-område, har den tidigare Spring Garden School nr 1, vid 845 N. 12th St., äntligen ett nytt syfte: bostäder för Philadelphia hemlösa veteraner och låginkomstsledare. 1 i Philadelphia West Poplar stadsdel hus nu 12 hemlösa veteraner och 25 låginkomst seniorer som Blevins Veterans Center.

Ombyggnaden av byggnaden, som fanns till National Historic Register på 1980-talet, är spearheaded av Hjälp USA, en New York-baserad ideell organisation som hjälper till att ge hem, jobb och tjänster till Amerika hemlösa. Efter att ha brutits i augusti 2016 öppnade byggnaden, som kallades efter en nord Philadelphia-man som dog i Vietnamkriget, för hyresgäster under hösten och slutade att hyra sina 37 enheter i början av december. Tolv av byggnadenheterna är utsedda för hemlösa veteraner, medan de återstående 25 husen låginkomstboende 55 år och äldre.

började flytta människor under november, och vi är helt fulla nu, säger David Cleghorn, chefhyreschef för Hjälp USA. Graffiti artister och trespassers använde ofta byggnaden.

Enligt Cleghorn fick Hjälp USA 213 ansökningar om de 37 enheterna. Organisationen har slutat ta ansökningar för nu.

Växeln från en graffitiskadad skolbyggnad till ombyggda lägenheter är ett stort steg framåt för fastigheten och det omgivande området. Under de senaste åren definierades västpoplarkvarteret som en sträcka mellan breda och nionde gator och Spring Garden Street och Girard Avenue har upplevt stadig förändring, eftersom utvecklare har tagit projekt på så små som nya bostadsenheter och lika grym som Eric Blumenfeld Divine Lorraine renovering. Men även under sådana framsteg satt den gamla vårskolan, utformad av den framstående arkitekten Irwin T. Catharine och byggdes år 1928, till synes fryst i tiden. Endast brottslingar och drogbrukare, observatörer säger, brukade bruka byggnaden.

Nu går invånarna varje dag i samma hallar och golv som studenterna gick för decennier sedan. Bara denna månad gick de samman för semestern firande. På bottenvåningen, Public Health Management Corp., en Philadelphia baserad ideell, kommer att erbjuda supporttjänster, sade Cleghorn.

kommer att arbeta med de [tidigare hemlösa] invånarna, se till att de får ordentlig vård, förbinder dem med resurser i samhället och ser till att de betalar sin hyra den första i varje månad, sade Cleghorn. Hjälp USA arbetade för att bevara hallargolv som användes när skolan var i drift.

Öppnandet av hjälp USAs nya bostadsfacilitet kommer i en tid när mer allmänhetens uppmärksamhet har varit inriktad på tjänster för hemlösa veteraner. Under 2010 uppställde Obama-administrationen målet om att sluta hemlöshet bland veteraner i slutet av 2015. Institutionen för bostäder och stadsutveckling var nästan 40 000 veteraner hemlösa rikstäckande, en minskning med cirka 47 procent sedan 2009. Veteranavdelningen, som sätter åt sidan federala pengar för ett kupongprogram som hjälper till att tillhandahålla permanent bostads- och fallhantering för Viktminskning Tabletter landets mest utsatta veteraner. Programmet fick stor uppmärksamhet tidigare i månaden när det visade sig att Trump-administrationen planerade att eliminera den. Planerna att yxa programmet har sedan dess blivit omvända.

När federala pengar inte går tillräckligt långt kan organisationer som hjälp USA hjälpa till att fylla i luckorna, sade Cleghorn. Organisationen, grundad av New York Gov. Andrew Cuomo, ger akuthem och övergångs- och fast bostäder, tillsammans med socialtjänst till USA: s hemlösa befolkning, inklusive veteraner.

Hjälp USA har utvecklat eller för närvarande utvecklar 21 permanenta bostadsområden för hemlösa i fem stater, varav 11 har enheter avsedda för veteraner. Ombyggnaden av den tidigare vårgardomsskolan nr 1 ett $ 14 miljoner projekt är det femte bostadsprojektet som hjälp USA har slutfört i Pennsylvania. För att slutföra ombyggnaden berodde organisationen på låginkomst och historisk skattekrediter, samt finansiering från privat Går Man Ner I Vikt filantropi och stiftelser, och ett lån på $ 500.000 för att ansluta finansieringsklyftan.

projekt är värda, viktiga för ekonomin, viktigt för stadsdelar och viktigt för de människor som bor i dem, sade Cleghorn. Det är viktigt att folk förstår att de inte är handouts till människor. De skapar mycket jobb. De skapar mycket rent och prisvärt boende Viktminskning Tabletter för personer som förtjänar det.

Vi har en byggnad som inte användes, det är inte längre en sköld på samhället, fortsatte han.

För att kvalificera sig för bostäder måste pensionärer som bor i låginkomstdelen av byggnaden göra 50 procent eller mindre av Philadelphia-medianinkomsten, vilket är 29 500 dollar för en enda person. Hemlösa veteraner måste betala 30 procent av sin inkomst till sin hyra. Resten av de månatliga betalningarna subventioneras med avsnitt 8 hyreskuponger. Den innehåller 27 ett sovrum och 10 två sovrum, som alla skapades från skolrummet. Alla enheter var utrustade med bänkskivor i bänkskivor, och skolens ursprungliga golv och marmorskärning i offentliga hallar var bevarade. Var och en av de 12 hemlösa veteranerna är utrustade med möbler från Hjälp USA, liksom toalettartiklar och apparater, med hjälp av en privat donation på 20 000 dollar.

gav dem pappersprodukter, kaffebryggare, brödrostar och bestick, sade Cleghorn. när någon flyttar in direkt från bostaden, finns det inget de behöver köpa.

Du vill ge möjlighet till [de hemlösa] att assimilera och leva med det större samhället som helhet, fortsatte han.

Med vårhögskolans renovering kompletterade Cleghorn, hjälp USA skulle fokusera sin uppmärksamhet på sitt nästa projekt: Redeveloping genus John F. Reynolds skola i Sharswood. Hjälp USA att planera att tillhandahålla 56 låginkomstiga och hemlösa veteranenheter på platsen, beroende på om det mottar skattekrediter för projektet under våren.