Från Chandris till Celebrity

Från Chandris till Celebrity

Chandris-linjen var föregångaren till Celebrity Cruises.

Ett av de fartyg som Chandris körde var den vackra Liner America som tidigare ägdes av USA Line och inledningsvis kapten av Demitrios Challioris som hade varit ansvarig för en oljetankfartyg i Southampton.

Chandris köpte det största passagerarfartyget någonsin i Grekland kallade Australierna. Australierna hade fungerat i stor utsträckning som ett truppfartyg under andra världskriget, så genomgick en stor ombyggnad och blev en klasskonfiguration som var anpassad för att bära 2300 passagerare. De bakre promenadedäcken förlängdes, en pool sattes till och luftkonditionering installerades. Hon gjorde 3 månaders resor runt om i världen från Bremerhaven, Rotterdam, Southampton, Casablanca, Las Gå Ner I Vikt På En Vecka Palmas, Kapstaden, (via Medelhavet via Gibraltar, Neapel, Malta, Piraeus, Port Said och Aden), Freemantle, Melbourne, Sydney, Auckland , Suva, Tahiti, Acapulco, Balboa, Cristobal, Port Everglades och återvända till Southampton.

Chandris Lines hade också den australiensiska regeringens prisade invandrerkontrakt som tog tiotusentals nya invandrare ut till större hamnar i Australien. Skeppen var alltid sålda så att det fanns 3 sammanträden för middag och speciella sammanträden för barn. P en rivaliserande kryssningslinje hade upphört linjetransporter till Australien så att Australierna nu var känt som ‘världens största Gå Ner I Vikt Snabbt Piller expressfartyg’.

1977 försökte Australis en ny resväg från södra Stilla havet till punkter i Sydamerika till Portugal.

Intresset för Sea Travel vid den tiden var låg och Australier och blev den enda återstående fodern på handeln.

Nya invandrare reste nu med jet.

I november 1977 lades Australis upp.

År 1978 såldes hon till amerikanska investerare.

De misshandlade skeppet och deras företag, Venture Cruises, förklarades konkurs.

Gissa vem köpte skeppet i konkursdomstolen?

För 4 miljoner dollar mindre än det belopp för vilket de sålde henne fyra månader tidigare!

Fartyget lades upp och såldes 1992.

Celebrity Cruises skapades av Chandris Lines som en separat lyxkryssningslinje, som ursprungligen använde Chandris Galileo, som omnämndes Meridian efter att hon ombyggdes. Hon förenades med de nya skeppen Horizon och Zenith 1990 och 1992.

1989 var det ett behov i kryssningsindustrin för en lyxprodukt till ett anständigt pris.

Chandris ville etablera en världsomspännande standard för cruising genom Företaget var fast besluten att ställa in en ny världsomspännande standard för cruising.

Exceptionellt kök och alla dess fasetter blev grunden för Celebrity Cruise-upplevelsen.

Mästare kockar tjänar som linjen vördade kulinariska och vinkonsulter sedan dess grundande.

År 1995 introducerade Celebrity den så kallade Century Class Fleet med en Industry First: 1997 kryssade Celebrity Cruises med Royal Caribbean International, som sammanförde två extraordinära kryssningsvarumärken inom ett bolag Royal Caribbean Cruises Ltd.

Idag använder Royal Caribbean 29 kryssningsfartyg.

Kryssningen har blivit så populär att från 2000 till 2002 Royal Caribbean drog sin passagerarkapacitet.

Dess nyaste fartyg använder gasturbinmotorer som minskar avgasutsläppen med 95 och har blivit färdiga konstutställningar också. De skryter originalpaneler och artefakter från kända transatlantiska lyxföremål.

2001 byggde på styrkorna av både Royal Caribbean International och Celebrity Cruises varumärkena,

Royal Celebrity Gå Ner I Vikt På En Vecka Tours började erbjuda helt unika semester i Alaska, Kanada och Europa, och kombinerar enastående kryssningar med exceptionella preor postkryssningspasspaket nu kända som ‘cruisetours’.