schlüsseletui louis vuitton Lokala hinduer förbereder sig för att fira Diwali

kanye west louis vuitton shoes Lokala hinduer förbereder sig för att fira Diwali

CHATHAM Med fyrverkerier, färgglada diyas eller lampor, nya kläder och ett överflöd av söta matar, ringer Dr. Krishna Rao Diwali ‘högsäsongen.’

‘Det är det mest betydelsefulla datumet på det hinduiska kalenderåret’, säger Rao, presidenten för Hindu Temple of Greater Springfield. ‘Du kommer att se ett stort antal hinduer samlas från omgivande samhällen.’

Semestern, känd som ljusets festival och firade någonstans från mitten av oktober till mitten av november, kommer att fira vid templet, 1001 W. lördag.

Indien Association of Greater Springfield kommer att hålla sin Diwali-fest, som betonar mer av de kulturella och sociala aspekterna av semestern, den 5 november på Exposition Building på Illinois State Fairground.

Omkring 500 hinduer, Jain och Sikh-familjer bor i centrala Illinois-området. Jainism och sikhism är ‘dotters religioner’ för hinduismen, säger Rao, en professor i institutionen för internmedicin (medicinsk onkologi och hematologi) vid Southern Illinois University School of Medicine.

Bland ritualerna vid templets Diwali-tjänst, sade Rao, är dhanalakshmi puja eller bön, hedra Lakshmi, gudinnan av rikedom, förmögenhet och välstånd. Lakshmi är avbildad med fyra Gå Ner I Vikt Snabbt Piller armar och sitter i en lotusblomma och är fruen av Lord Vishnu, en av de främsta manliga gudarna i hinduismen.

En prashad eller ett religiöst utbud av mat, som tirtha, en ritualmjölk, görs också till Lakshmi, sa Rao.

Ett nytt 8 000 till 9 000 kvadratmeter templet som planeras nordväst om den nuvarande strukturen, en före detta baptistkyrka, kommer att ägnas åt Lakshmi.

En av de mer färgglada aspekterna av Diwali, sade Rao, brinner i figuren en figur av Narakasura, en demonkonung som fängslade tusentals invånare i södra Indien. Narakasura blev i slutändan besegrad av Lord Krishna, en inkarnation av Lord Vishnu, och ämnena befriade, betonade ett annat tema av Diwali, triumfen av gott över ondskan.

Folk kommer också Gå Ner ett Kilo I Veckan att köpa nya kläder och smycken, sade Rao, som föddes i den sydliga indiska staden Kurnool, men växte upp i USA. Särskilt i Indien, var är festivalen firad under flera dagar, kommer folk att gå tillbaka för att vara med sina familjer, tillade Rao.

‘Det är för hela familjen, men barn är de som får mest spänning ur fyrverkerierna,’ sa Rao.

Medan Diwali inkapslar ‘kul, mat och vänskap, grunden för varje festival’, finns det en annan sida till det, Vasanta Mushunuri.

‘Diwali är en dag då människor donerar mat och kläder till de fattiga och behövande’, påpekade Mushunuri, den tidigare presidenten i den asiatiska indiska kvinnans organisation i Springfield. ‘Välgörenhet är ett viktigt komplement till det.’

Mushunuri, som växte upp i Odishas östra Indien, sa att hon alltid tittat på Diwalis kulturella betydelse, samtidigt som han erkände att det har religiösa ursprung.

Mushunuri, en hemmafru, har gjort ett antal skolpresentationer på Diwali och fann att eleverna fascineras av traditionella indiska kläder, diyas och mat, som burfi, en fudge som godis med mandel eller pistaschmandlar och peda, en mjölkbaserad söt, som en sockerkaka.

Utöver det finns det en djupare lektion som kan läras i processen, insisterade Mushunuri.

‘Idag bör barn sträva efter att känna till olika kulturer och om kulturella händelser,’ sa hon. ‘Det är att utveckla en känsla av tolerans för olika människor, av olika kulturer. 5 november vid Exposition Building, Illinois State Fairgrounds. vid Hindu Temple of Greater Springfield. Enligt legenden lyfte Krishna Govardhan Mountain på hans lillfinger i sju dagar för att skydda korna och folket i den moderna indiska staten Uttar Pradesh mot en översvämning som Gå Ner I Vikt Snabbt skickades av Indra, himlens och regns gud.

Alla tjänster / evenemang är öppna för allmänheten, men templets tjänstemän noterade att rymden, särskilt för Diwali-tjänsten, kommer att vara tätt.