Låt inte arbetsdagssemestern bli tragisk

Låt inte arbetsdagssemestern bli tragisk

Vi Går Man Ner I Vikt ansluter sig till guvernörens höghastighetssäkerhetsbyrå för att varna våra läsare om de får sig bakom rattet, berusade på helgerna, de kan arresteras och viktigare utgör de en fara för sig själva och andra.

Den traditionella sommarens slut, arbetsdagens helghelg, är ofta förskräckt av tragedier eftersom individer gör det oansvariga beslutet att dricka och köra.

‘Oavsett om du ska åka Viktminskning Tabletter till stranden, sjön, bergen eller fotbollens baklucka, vill vi att alla georgier ska njuta av den sista Gå Ner ett Kilo I Veckan oofficiella helgen på sommaren’, säger Harris Blackwood, chef för guvernörens kontor för motorvägssäkerhet, i en beredd uttalande denna vecka.

Kraschdata från National Highway Traffic Safety Administration visar att alkohol är en faktor i en av var fjärde trafikdöd i Georgien.

Enligt Georgia Department of Public Safety dödades 13 personer under 78 timmars arbetsdagens resaperiod i Georgien förra året. Troopers gjorde också 320 DUI-arresteringar under semesterhelgen 2016.

‘Att inte få en nykter rida hem efter att ha några alkoholhaltiga drycker eftersom du kanske bara har ett kort avstånd att köra är ett recept på katastrof’, säger Georgia Department of Public Safety Commissioner Col. Mark C. McDonough. Att riskera din säkerhet och själviskt riskera säkerheten hos någon annan genom att komma bakom rattet i en bil efter att ha druckit är inte värt det.

Guvernörens Office of Highway Safety s gratis DriveSoberGA app kommer också att ringa Tow To Go-nummer för bilister, samt ge en lista över taxibolag i 14 städer i hela Georgien.