Låt inte elden skämma bort helgdagarna och fotbollsgenvägarna

Låt inte elden skämma bort helgdagarna och fotbollsgenvägarna

Som sången går ‘Det’ börjar se mycket som jul, överallt där du går. ‘Från återförsäljare till företag till hem i hela huvudlinjen är Gå Ner I Vikt Snabbt Piller ångan säsongen ödrig. Eldstäderna knarrar, dekorativa ljus glittrar och aromer av semester godsaker waft från baka ugnar som varmen av säsongen utstrålar överallt.

Av rädsla för att bli kallad en isig Grinch mitt i all den värmen, kom ihåg att det inte finns någon bättre tid än helgdagarna för att hålla brandsäkerheten i åtanke.

Eamon Brazunas, chef för Berwyn Fire Company och andra aktiva medlemmar i Eastern Chester County Firefighters Association, skulle vara bland de sista personer som vill dämpa semesterglädje. Samtidigt är de bland de första som ber alla att erkänna att semesterperioden kan visa sig katastrofal på grund av den hårda och tragiska sidan av elden. (Titta bara på vad vilda bränder gör idag i Kalifornien!)

Inte för länge sedan tog Eamon på sin Facebook-sida för att dela några försiktighetshistorier om förödelsen de brännande eldstäderna, de glittrande eldstrålarna, de livsmedelsproducerande gas- och elugnarna och intervall i så många moderna hem skulle kunna dra.

Vi tror att man aldrig kan säga tillräckligt om brandsäkerhet, så att vi är Grinch som vi är, vi delar några av dessa försiktighetsord.

‘För några generationer sedan byggdes bostäder med robust timmer och möblerade med naturliga tyger och trä. Idag är nästan allt av petroleumbaserade fibrer, plast och lim och medan moderna material kan vara billigare, finns det ett pris till betala för framsteg. Idag, när eldvaktarna anländer, kan byggnaden vara i en flashover tillstånd den hetaste punkten för en eld och det är det farligaste ögonblicket för både passagerare och brandmän.

‘Moderna material brinner snabbare, genererar mer värme och avger svart, giftig rök. Det betyder mindre tid för passagerare att evakuera ett brinnande hem.

Professionella brandmän säger oss att när den röda detektorn går, tittar du på 30 sekunder för att få saker tillsammans och komma ut ur huset.

‘Bostäderna användes för att sätta golv på robust 2 x 10 tum eller 2 i 12 tums timmer. Nu kan prefabricerade byxor, ofta byggda av en komposit av icke trämaterial, bränna sig snabbare. Strimlorna använder lim och hartser som kan smälta vid höga temperaturer och tillåta längre luckor mellan stöden, vilket betyder att golv är snabbare att kollapsa i en eld.

‘Test av Går Man Ner I Vikt National Fire Protection Association har visat att traditionell timmerkonstruktion kommer att ge brandmän en bra 18 minuter innan ett brinnande golv sannolikt kommer att ge upphov. Pre-engineered trusses tar cirka sex minuter.

‘När brandmän svarar på 911-samtalet är det sannolikt att ett brinnande hus ligger nära sex minuters markering när ett trussbyggt golv skulle kunna kollapsa. Att lägga till risken är att röken avger dessa bränder. Det är tjockare, mörkare och pumpar såsom kolmonoxid och cyanid i luften. Bränder brinner snabbare och varmare, och det finns fler skador på brandmän och eventuellt fler brandbekämpningsdöd i samband med nya byggkonstruktioner. ‘

En sista tanke att tänka på under denna säsong av värme: håll i brandsäkerhet. Se till att du har fungerande rökdetektorer, don inte överbelasta elektriska kretsar och håll ett vakande öga på en brinnande spis.

Conestoga High Football ‘hazing scandal of 2015 16’ hävdade ett annat offer för några veckor sedan med avfyrningen av Marquis Weeks som skolans huvudfotbollstränare. Veckor ‘två års rekord på 3 14 och en poängskillnad av orättvisa proportioner, vid roret av ett program som försökte stiga från asken av ett förödande dilemma av påstådd överfall på en freshman-lagmedlem, lämnade dörren öppen för en annan coaching ‘new broom’ på Berwyn-skolan.

Ironiskt nog, även om sökande till jobbet har fram till den 22 december för att lämna in positionen, är rykten bråttom i hela samhället att den tidigare huvudtränaren (som framgångsrikt tjänat i 14 år i den rollen före skandalen) kan ha intresse av att få sin ‘ gammalt jobb ‘tillbaka. Enligt vår mening var han felaktigt associerad med skandalen och skulle verkligen återuppliva flaggprogrammet. (Antalet pojkar som går ut för fotboll på skolan under de senaste två åren har rapporterat att det har skett en ‘stor hit’ på grund av skandalen.

Veckor, som var en enastående spelare under sin tid som Conestoga-student (och en lika utmärkt medlem av University of Virginia Cavaliers) behåller sin läroposition i T / E-skoldistriktet.

Samtidigt som man tänker på Conestoga fotboll, är det bra att se att den tidigare Pioneer (och tidigare Boston College) fotbollsmatch Mark Herzlich har nominerats av sina lagkamrater på NFL: s New York Giants för ligan ‘s’ Walter Payton årets man ‘pris som ska meddelas på Super Bowl 52. Mark har varit på IR med jättarna den här säsongen på grund av en träningslägesskada.

Ingen frågade mig, men hänvisar referensen ‘time outs’ till att det ska vara ‘tider ute’ istället. Bara säga, det är allt.

Det sista ordet: God dag, lycka till, och goda nyheter imorgon.

ArticlesValley Forge Military Academy College tillkännager ny presidentUpdate: Radnor Police Går Man Ner I Vikt undersöker dödlig hit och kör; Offer ID ‘dRadnor High School grad dödad när träd faller på bil under snöstormLower Merion att bli hem till nya företags huvudkontor om parkering däck godkändRadnor Planning Commission rekommenderar godkännande av 10 townhouse developmentUpdate: Polis hitta fordon trodde involverade i dödlig Radnor slog och runNeighbors förbereda sig för att bekämpa föreslagen utvidgning vid Gladwyne Montessori SchoolMalvern Prep senior Jack Magargee är huvudlinjestudent i WeekUPDATE: Radnor polis hitta fordon involverad i 6 mars fatal hit och runPhiladelphia man dömd till 32 års fängelse för Lower Merion, Phoenixville bankrøverier