Låt inte helgdagarna skapa en nödsituation för dig sällskapsdjur

Låt inte helgdagarna skapa en nödsituation för dig sällskapsdjur

HomenewsHeadlinesSuperior bill hörtarSean Duffy optimistiska Trump tariffer kommer Går Man Ner I Vikt att öka ekonominWisDOT hoppas att involvera allmänheten på planer för East Second StreetDNR tillkännager första staten älg jakt i norra Wisconsin detta fallAngel givare hjälpa överlägsen studentportsHeadlinesPrep Playoffs mars 14Onwudiegwu, Pedraines dubbla vinnare på Track O RamaYoung, Pearson heter alla tillstånd i hockeyPackers släppa Nelson, för att skriva GrahamSports Echoes 13: e mars uppehälleHeadlinesHopeful tecken på horisontenOpees erkänna goda gärningar och dåligaPeterson redo att tjäna hemstadVälj kärna för 9: e DistrictHope för framtida behov investeringar

Helgerna är en rolig tid på året, och våra husdjur kan göra det ännu mer.

Men helgdagarna kan också vara en tid av stress och problem för husdjur och deras ägare, som alla veterinärer som har arbetat på akutkliniken runt julen kan intyga.

Med lite tanke och extra uppmärksamhet kan husdjur och deras ägare överleva semestern säkert och sankt. Här är mina tips för att njuta av den här tiden på året med dina fyrbensfamiljer:

Dekorera med husdjur i åtanke: Dekorationer som glitter och popcorn strängar kan orsaka problem, särskilt för katter. Katter lockas till glänsande föremål. Klibbighet, när det tas in, kan orsaka mag- och tarmskada. Varje snöre som används i dekorationer eller förpackningar kan också vrida sig runt en kattens tunga och kan också bli inlagd i tarmarna hos katter och hundar, vilket orsakar smärtsamma och ibland dödliga hinder. Titta på de snygga dekorationerna och wrapsna , och se till att du behåller alla du inte använder utom räckhåll för husdjur.

Tänk också på plantedekorationer: Semestern är en tid då många av oss tar olika växter i våra hem som dekorationer. Dessa kommer att vara nya och lockande Viktminskning Tabletter sevärdheter och luktar våra husdjur, vilket får dem att undersöka ibland med en slicka eller en bit. Misteln, hollybär och liljor kan vara giftiga, särskilt hos katter, så håll dem utom räckhåll. I motsats till populär tro skapar poinsettia bara svaga symptom, men det är inte en dålig idé att placera dessa semesterplanter borta från husdjur också.

Håll mat från under trädet: Det här låter självklart, men om du byter matgåvor, måste du hålla dem borta från golvet och borta från alla Gå Ner I Vikt Snabbt platser som ett husdjur, speciellt en hund, kan nå. Medan vi inte kan lukta den korvssampler som är insvept i papper (och plast under), kan du satsa på att hundar, med näsor som är mycket kraftfulla än våra, kommer att hitta det och finna det omöjligt att motstå. Undvik problemet genom att hålla matgåvor långt över husdjursnivån och glöm inte att påminna besökare på presentburken till ditt hem att de måste ta denna extra försiktighet med mat presenterar runt husdjur.

Titta på andra livsmedelsrisker: Semestern är en tid för mat och roligt tillsammans. Det kommer inte att förändras. Men vad som kan förändras är vår vaksamhet om att hålla semestermat från våra husdjur. Var särskilt försiktig med traditionella semestermat och drycker som kan utgöra allvarliga faror för husdjur, speciellt hundar. alkohol, som båda kan vara giftiga och till och med dödliga för hundar i tillräckligt höga doser. Feta livsmedel, såsom kakor och dips, kan orsaka matsmältningsbesvär.

Katter och träd blandar inte: Katten i julgranen är en semesterklassiker och svår att undvika. Mitt råd här är att helt enkelt vara försiktig.Många katter älskar att klättra i träd. Så om du har ett verkligt eller konstgjort inomhusträd, Övervaka din katt medan ditt träd är tänt. Om trädet faller medan lamporna är på kan du vidta åtgärder för att förhindra brand. Om din katt är beständig kan du alltid begränsa tillgången till trädområdet när du inte är hemma eller ens när du är.

Tysta nätter och dagar: Tja, kanske inte tyst. Men kom ihåg att inte alla hundar och katter är förtjust i folkmassor och buller, och vissa familjemedlemmar kanske inte vet att de beter sig runt husdjur. Om din hund eller katt inte gillar buller eller små barn, håll honom eller henne i ett lugnt, ur vägen, till exempel ett bakre sovrum med sängkläder, mat, vatten och favoritleksaker. Annars är det bra att tränare vänner och släktingar om hur man ska interagera med ditt husdjur. Ett pre emptive ord av undervisning kommer att göra miljön säkrare och roligare för husdjur och människor.

Vaccinera före ombordstigning: Om du styr ditt husdjur under semestern vet du att många kennelar och andra boardingföretag kräver aktuella vacciner och deformation. Se till att ditt husdjur är aktuellt med vacciner långt före ditt avresedatum.

Helgerna är en av de vanligaste tiderna på året för att husdjur ska komma i trubbel. Genom att vara uppmärksam på de faror som semestern kan utgöra för husdjur och ta förebyggande åtgärder, kan vi hålla den här säsongen trevlig och undvika en resa till veterinären ER.

Men helgdagarna kan också vara en tid av stress och problem för husdjur och deras ägare, som alla veterinärer som har arbetat på akutkliniken runt julen kan intyga.

Med lite tanke och extra uppmärksamhet kan husdjur och deras ägare överleva semestern säkert och sankt. Här är mina tips för att njuta av den här tiden på året med dina fyrbensfamiljer: