låt skattelättnad skäras

låt skattelättnad skäras

För närvarande kan fastighetsinvesterare göra anspråk Gå Ner I Vikt Snabbt Piller på skattelättnad på sina månatliga räntebetalningar på den högsta nivån på den skatt de betalar, vilket betyder att de rikaste kan hävda så mycket som 45%.

Osborne sa att det nuvarande systemet gav köp för att låta hyresvärdarna ‘en stor fördel på marknaden’ jämfört med hemköpare.

‘Ju bättre ut hyresvärd, desto mer skattebefrielse får de,’ sa han.

Köp för att låta fastigheter nu stå för över 15% av de nya hypotekslånen, något som Bank of England varnade för i förra veckan kan utgöra en risk för Storbritanniens finansiella stabilitet.

Separat sade Osborne att skattebefrielse för personer som hyr ut ett rum i sitt hem skulle ökas från den nuvarande nivån på 4 250 där den har frusits ​​i 18 år till 7 500 från nästa år.

‘Major blow’ Nicholas Leeming, ordförande för nationella fastighetsmäklare Jackson Stops Staff, sade att förändringarna i skattebefrielse skulle slå många små och äldre privata investerare.

‘Det här är ett stort slag mot en sektor som är Gå Ner I Vikt Går Man Ner I Vikt Snabbt starkt beroende av privata investerare och som ger ett viktigt utbud av egendom till den privata hyresbranschen,’ tillade han.

Han varnade också att flytten kunde slå utbudet av hyresfastigheter vilket gjorde det svårare för personer som ville ha flexibilitet att kunna hyra istället för att köpa.

Graham Davidson, verkställande direktör för Sequre Property Investment, ett företag som specialiserar sig endast på att köpa för att låta investeringar, säger att hälften av sina kunder var kontantköpare, vilket innebär att de inte skulle påverkas av flytten.

Men han sa att de som drabbades skulle sannolikt öka sin hyreskostnad för att kompensera för den högre skatteavgiften.

‘Den enskilt största effekten kommer att vara att hyresgäster snarare än hyresvärd’, varnade han.

Men generaldirektören för hypotekslånsrådet, Paul Smee, sa att det faktum att förändringen infördes långsamt skulle mildra slaget.

‘Fasningen är viktig. Vi måste förstå huruvida detta kommer att ha en beteendepåverkan på högre köp för att låta hyresvärdar, men en tidsplan på fyra år minskar åtminstone risken för plötsliga marknadschocker, säger han.

Aktier inom husbyggande företag minskade, med Barratt Developments minskade 5,7% och Redrow ned 5,2%. BBC är inte ansvarig för innehållet på externa webbplatser. Läs om vårt förhållningssätt till extern länkning.