Macungie gör söta framsteg

Macungie gör söta framsteg

APRIL GAMIZ / MORNING CALL

Co-ägare Terry och Colleen Laky erbjuder specialkuponger med kaffebaserade drinkparningar Går Man Ner I Vikt på Piece ‘A Cake, en före detta efter överenskommelse bara bakeri i Macungie. Bageriet öppnade nyligen ett muffins- och kaffebaraffär.

Co-ägare Terry och Colleen Laky erbjuder specialkuponger med kaffebaserade drinkparationer på Piece ‘A Cake, en tidigare efter överenskommelse endast bageri i Macungie. Bageriet öppnade nyligen ett muffins- och kaffebaraffär. (APRIL GAMIZ / MORNING CALL)

Steg åt sidan, ost och vin. Ta en plats, hamburgare och öl.

En sötare mat och dryck combo har tagit fram strålkastaren tack vare en ny detaljhandel av Piece ‘a Cake bakeri i Macungie.

Den 8-åriga baksalongen, som tidigare var öppen efter överenskommelse endast för anpassade tårta konsultationer, i slutet av september började erbjuda muffins och kaffebar.

18 E. Main St. fredag ​​till söndag erbjuder cirka ett dussin specialkuponger, inklusive ‘Bear Swamp’ och ‘Maple Pig’, var och en med ett premium-förslag på 12 uns, som kommer att ‘perfekt komplettera sin smak’, säger chefen Terry Laky, som driver verksamheten med sin fru och konditor, Colleen Laky.

Paraserade med brasilianskt café latte är till exempel cupcakes som ‘Pink Flamingo’ (vaniljkaka med hallonis och en rosa fondantflamingo), ‘Red Devil’ (röd sammetskaka med smörglassis och röda fondanthorn) och verksamheten ‘mest populära,’ Citron Drop ‘(vaniljkaka fylld med hallonpuré och toppad med citron smörkräm och citronljus).

För dem med ännu mer en söt tand finns chokladkafé latte, som parar med ‘Nutty Professor’ (chokladkaka med chokladganachefyllning och jordnötssmörsmörkrämis) och Terrys personliga favorit, ‘Monkey Business’ (choklad) bananskaka med karamell havsalt smörkropp).

Muffinsna är i behållare Viktminskning Tabletter som är formade som Piece ‘a Cake truck’ och varje parning är $ 7,50. Vill du inte ha båda? En kaka är $ 3,25 och kaffe är $ 4,75 eller $ 5,75 för macchiattos och fruset och kallt bryggt kaffe.

Idén till affären kom i september förra året, då Brainigsville-paret började brainstorma sätt att expandera verksamheten.

‘Vi gör omkring 200 bröllop om året och tänkte,’ Vad mer kan vi kasta i mixen? ‘ ‘Sade Terry.’ Och då kom vi fram med tanken på att sälja specialkakor och kaffe. Istället för att spendera mycket pengar på en utarbetad tårta kan kunderna nu fånga några kakor att gå. ‘

Unfamiliar med kaffebranschen, Terry och parternas son Quinn, deltog i barista-träning i New York City, där de bestämde sig för att använda ett lite sött brasilianskt rostkafé.

Paret köpte sedan utrustning, inklusive kaffekvarnar, en franskpress kaffebryggare och en espressomaskin, och renoverade utrymmet för att inkludera en kvarts bänkskiva, tenn tak och mycket mer.

Colleen, utexaminerad av Manhattan Institute of Culinary Education med Gå Ner ett Kilo I Veckan mer än 25 år i konditorivirksomheten, vill också presentera 4 till 8 tums, pre-dekorerad grepp och gå kakor. Info: 610 421 8482.

Lehigh County restauranger Jag har några andra goda utvecklingar i Lehigh County att rapportera:

Först höll NOVA Restaurant Lounge en stor öppning 2 november vid 1869 S. Fourth St. i Allentown. Byggnaden höll tidigare OKIS Grill Hookah Lounge och innan det var hemma till Oliver Shakewells restaurang.

120-sitsen NOVA erbjuder en mängd latinska och amerikanska rätter, inklusive aptitretare som flautas och nachos, pasta och skaldjur val, som fisklasagne och grillad hummer och huvudrätter som traditionell churrasco och parmesan kycklingbröst. Onsdagar).

Enligt chefen Fernando Guzman, arbetare tillbringade mer än en månad lägga över LED-belysning och andra kosmetiska detaljer. En refurbished rektangulär bar serverar flera klassiska och signatur cocktails, inklusive Bahama Mamas och Blueberry Strawberry Mojitos. Info: 610 791 0300.

För det andra planerar Don Juan Mex Grill, som öppnade sin första mexikanska restaurang 2011 på March Street i Easton College College, att öppna sin fjärde plats i januari i Weis Plaza på Glenlivet Drive West och Route 100 i Fogelsville, enligt Juan Martinez, som driver verksamheten med sin fru Melanie.

Don Juan har känt för autentiska mexikanska rätter, inklusive burritos, quesadillas och tacos, och har platser på Chestnut Street i Emmaus köpcentrum och på 5540 Crawford Drive i Hanover Township, Northampton County.

För det tredje flyttar Outback Steakhouse från köpcentret Village West i South Whitehall Township till en nybyggd restaurang några kilometer bort i Lower Macungie Township.

Företagets 6 497 kvadratmeter restaurang vid 800 N. Krocks Road, på västra sidan av köpcentret Hamilton Crossings, är planerad att öppna onsdagen enligt en pressrelease.

Slutligen förväntas Philly Pretzel Factory öppna den första veckan i december vid 2411 MacArthur Road (bredvid Pizza Hut) i Whitehall Township, enligt chefsutvecklingschef Tom Monaghan.

Butiken, som drivs av pappa och son James och Andrew Potocnie, kommer att erbjuda Philly Pretzel Factory sin fullständiga meny, inklusive kanel, kryddig korv och ostkaka, tillsammans med frysta limonader och nya saker som mini-nudelhund och nitarfack, Monaghan sa.