Macy s stängning downtown Portland butik

Macy s stängning downtown Portland butik

Om Pioneer Courthouse Square är hjärtat av Portland, är de omgivande detaljhandlarna det som gör det kryssat.

Med Macy s meddelande torsdagen att det kommer att sälja och stänga sin butik i den historiska Meier Frank Building, kommer hjärtat av Portland att slå lite annorlunda.

‘En bit av Oregon-historien är förlorad’, säger Gerry Frank, vars farfar hjälpt till att starta Meier Frank i Portland 1857. ‘Det var en bra institution. Det var hjärtat av Portland och folk kom från hela Oregon att shoppa där. ‘

Även om stora terra cotta skalet i affären kommer att förbli, kommer de sista resterna av en rik detaljhandelstradition, särskilt magisk under semestern, förmodligen att försvinna.

Shoppare kommer att ha en sista semester säsong för att njuta av det festliga fönstret visar och besöka Santa innan affären stänger denna vår.

Förflyttningen kommer som försäljning och vinsten hos Macy har minskat och detaljhandelskriget säljer bort sina mest värdefulla fastighetsinnehav. I augusti uppgav företaget att det skulle stänga 100 av sina butiker för att koncentrera sig på bättre resultat.

Enligt Frank presterade affären inte bra.

Den Cincinnati-baserade återförsäljaren avslöjade försäljningen torsdagen i kvartalsresultatrapporten. Den sa att det skulle vara ungefär 36 miljoner dollar från transaktionen på 54 miljoner dollar. Oregonian / OregonLive rapporterade först möjligheten till en försäljning i juli.

Det är oklart vem köpt butiken, eller vad kommer att bli av de fem våningar som Macy ägde.

Men Lisa Frisch, som leder Portland Business Alliance s detaljhandelsprogram, sa att utvecklarna har flyttat Viktminskning Tabletter flera möjligheter.

Ett förslag skulle ha kreativt kontorsutrymme på övre våningarna, med detaljhandel på marknivå. Frisch nekade att namnge köparen eller utvecklarna som deltar i projektet.

Frisch sa att hon inte tror att Macy s avgång stavar besvär för andra stora detaljhandeln i centrum. Dess grannar inkluderar Viktminskning Tabletter Nordstrom, Target, Nike och Columbia Sportwear, liksom Pioneer Place Mall.

‘Det här har inget att göra med downtown Portland och allt som har att göra med Macy s,’ sa hon. ‘Detaljhandeln i Portland centrum är hela tiden hög.’

Frisch sa att alliansen samtalar dagligen från nationella och internationella återförsäljare intresserade av stadens centrum, och att Portlanders kan förvänta sig ‘flera stora tillkännagivanden’ år 2017.

Under tiden kommer Meier Frank-byggnaden återigen att återupprättas och husa bara en bråkdel av detaljhandeln som den byggdes för att hålla.

Trots Gå Ner ett Kilo I Veckan att butiken ofta är tyst nu var det en gång ett lysande exempel på det klassiska varuhuset som var livfullt med aktivitet.

Den tidigare Meier Frank flaggskeppsbutiken inspirerar fortfarande nostalgi i många Oregonians, som återkallar restaurangen Georgian Room, den stora klockan och säsongsbetonade Santaland. Filmlegenden Clark Gable arbetade en gång där och sålde band.

Macys moderbolag köpte Meier Frank 2005, och affären ombyggdes och blev Macy s år 2007.

De övre våningarna i byggnaden The Nines, ett lyxhotell som ägs av Pebblebrook Hotel Trust. Eftersom byggnadens ägande fungerar som en lägenhet, påverkar Macy s försäljning inte hotellet.

Sedan början av 2015 har Macy ‘s sålt eller tillkännaget sin avsikt att sälja mer än 800 miljoner dollar i fastigheter. Den planerar att stänga sin Salem butik i Lancaster Mall efter att avtalet löper ut tidigt nästa år.

Återförsäljaren har redan sålt sin Union Square-butiks butik i San Francisco (avdelningen kommer att konsolideras med sin huvudsakliga Union Square-butik) och fortsätter att utforska alternativen för sina centrala flaggskeppsställen i Minneapolis, Chicago och New York.

Macy s ökade med 5,6 procent och stängde på $ 40,53, torsdagen efter att ha lagt upp resultatet för det tredje kvartalet. Återförsäljaren redovisade en nettoinkomst på 17 miljoner dollar eller 5 cent per aktie. Justerat för engångskostnader uppgick resultatet till 17 cent per aktie. bokförda intäkter på 5,63 miljarder dollar, i linje med Wall Street förväntningar.

Aktierna har ökat ungefär 10 procent sedan årets början, medan Standard Poor’s 500 index har stigit cirka 6 procent.

I ett separat uttalande tillkännagav Macy s att det har samarbetat med Brookfield Asset Management för att ombygga cirka 50 av sina butiker. Dessa platser är främst i köpcentra som inte ägs av stora köpcentrumsägare.

Det är oklart om några Oregon-butiker ingår i denna grupp, men butikerna i Washington Square och Clackamas Town Centre är förmodligen inte på listan, eftersom dessa köpcentrum ägs av respektive Macerich och General Growth Properties. Det är oklart om Lloyd Center butik kommer att påverkas.