Madison campus för två decennier sedan

Madison campus för två decennier sedan

Martin Luther King Jr., Vars födelsedag nationen firar måndag, besökte UW Madison två gånger, senast när man beräknade 3 000 personer, mestadels studenter som packade in i Stock Pavilion den 23 november 1965.

När han talade på höjden av sitt inflytande begärde den dåvarande 36-årige kungen ett massivt program för offentliga arbeten och utvidgningen av den offentliga utbildningen för att hjälpa till att avsluta kronisk ledighet bland afroamerikaner, enligt en Wisconsin State Journal-historia nästa dag. Han krävde också en ökning av minimilönen till Gå Ner ett Kilo I Veckan $ 2 per timme.

Byggandet av skolor, sjukhus, masstransportsystem och stadsförnyelseprojekt, sade han, skulle återuppliva ekonomin och hjälpa svarta flytta sig ur Gå Ner I Vikt På En Vecka fattigdom.

Kung talade också om vikten av att fortsätta icke-våldsamma protester att driva på lika rättigheter.

‘Vi kommer att vidta direkta åtgärder mot orättvisor utan att vänta på att andra byråer ska agera’, sade King, som ett år tidigare tilldelades Nobels fredspris. ‘Vi kommer alltid att vara beredda att prata och söka rättvis kompromiss, men vi är redo att lida när det behövs och riskerar att våra liv blir vittnen till sanningen som vi ser det.’

Under talet, med titeln ‘Integrationens framtid’, talade kung om vad som var känt i civilrättsrörelsen då som en Gå Ner I Vikt På En Vecka ‘period av konstruktiv integration’.

Studentkommittémedlemmar i Wisconsin Union Directorate lobbied för kungen att komma till campus 1965. Hans första besök var ett tal vid Wisconsin Union Theatre den 30 mars 1962.

King introducerades vid 1965-evenemanget av UW-utvidgningskansler Donald R. McNeil, som sa att kung var en man som ‘fortsätter under de följande decennierna för att hålla högt ljusets fackla’.