Madison Wisconsin Business News

Madison Wisconsin Business News

Challenger, Grey Christmas säger att det förväntar sig att sysselsättningsvinsterna för semester ska vara ungefär samma år 2014 när detaljisterna anställde 755 000 personer från oktober till december.

‘Återigen förutser de flesta analytiker en hälsosam semesterförsäljning i år. Det finns dock flera faktorer som kan förhindra att dessa starka försäljningsförväntningar övergår till ökad sysselsättning. För en har vi sett en ökad anställning tidigare på året vilket kan utesluta behöver mycket extra hyra som helgdagens tillvägagångssätt, säger John Challenger, VD för Chicago-baserade Outplacement Consultant.

American GirlThe Middleton docka, bok och tillbehör företag är ett av de företag som började sin sökning efter säsongsarbetare så tidigt som juni, tidigare år, sade direktör för mänskliga resurser Deborah Ochoa.

‘Samtidigt som vi inte kan kommentera framtida försäljning kan jag säga att vi’ ser mycket entusiasm just nu för vår nya 1950-tal BeForever-karaktär, Maryellen, liksom vår årets Årets Flicka ‘, säger Ochoa. ‘Vi har också en ny linje med köksredskap och bakeware som kommer ut med Williams Sonoma som vi tror kommer bli en stor hit med tjejer och mammor.’

American Girl, en division av leksaksjätten Mattel, anställer totalt 2 655 säsongsarbetare för att bemanna sina butiker, hantera kundsamtal och packa och skicka semesterorder, säger Ochoa. Det är mer än förra året eftersom American Girl har fler butiker öppna och stiger upp kampanjpromoteringar, sa hon. Lokaler och butiker öppnar hösten i Mexiko och Kanada.

Colony BrandsThe Monroe förälder i ett dussin online- och postorderföretag inklusive schweizisk koloniost och söta godis började också söka tidigt och planerar att öka semesterpersonal.

‘Mellan nu och slutet av året har vi cirka 2 000 tjänster som vi behöver hyra’, säger Tim Wolff, verkställande direktör för mänskliga resurser.

Kolonys anställningsprocess började i början av juli. ‘Vi har intervjuat över 4000 personer på alla våra arbetsmarknader’, sa Wolff.

Colony Brands har Wisconsin call centers i Monroe och Dickeyville och distributionscenter vid 3650 Milwaukee St. i Madison, i Monroe, på två Viktminskning Tabletter platser i Iowa och ett nytt distributionscenter vid 1615 Commerce Drive, Sun Prairie. Gå Ner ett Kilo I Veckan Byggnaden som tidigare ägde rum av Famous Footwear började fungera i juli och kommer att anställa cirka 200 personer året runt som skickar varor från Colony’s Montgomery Ward och Country Door hemprodukter kataloger och Monroe och Main kvinnors kläder, sade Wolff.

Familjeägd schweizisk koloni med rötter från 1926, har länge varit känd för sina ost- och korvlådor och dess petits fours eller små kakor. ‘Folk älskar fortfarande sin ost,’ sade Wolff, men lejonens andel av Colony s intäkter kommer nu från sina icke-mataffärer.

Han sa totalt sett, företaget förväntar sig att lägga till 2 till 3 procent fler arbetstagare än förra året.

‘Vi’ kommer från en stark 2014 och vi ‘förväntar oss en stark 2015’ med en försäljningsökning på 5 procent, sa Wolff.

Lands ‘EndAbout 2000 säsongsarbetare kommer ombord för att arbeta på Lands End End s distributions- och call centers, Dodgeville och Reedsburg och call center Stevens Point. Det är ungefär samma antal som förra året, säger Michele Casper, senior chef för public relations.

Ungefär en fjärdedel av det offentligt handlade Dodgeville-klädföretaget är semesterarbetare. ‘Vi har faktiskt säsongsarbetare som har varit med oss ​​under de senaste 15 till 20 semestern,’ sa Casper.

Lands ‘End gör speciella boende för några av sina säsongsarbetare. Omkring 100 UW Platteville studenter kommer gratis till och från Dodgeville, och 400 kundvårdspersonal kommer att arbeta hemifrån. Det hjälper företaget att reagera på fluktuationer i samtalsvolym eller väder komplikationer, sade casper

Shopbop Madison online-verksamhet är inte riktigt lika med Lands End-End, men det tar också extra personal för semesterperioden.

Shopbop som ägs av Amazon och presenterar kläder, skor och accessoarer från fashion forward, planerar att hyra 250 till 300 för att hjälpa till att hantera semesterbeställningar. Omkring 80 av dem började redan den här månaden, sa Chief Operations Officer Kimberly Fleissner.

Kohl s, TargetA par i Midwests stora detaljhandelskedjor meddelar också sina semesterhyrningsplaner. Menomonee Falls-baserade Kohl’s Corp säger att det förväntar sig att anställa mer än 69 000 arbetstagare rikstäckande från 67 000 i fjol. Omkring 2000 av de säsongsarbeten är hos Kohls 40 Wisconsin-butiker.

Minneapolis-baserade Target Corp.

Betalning och förmåner

Timlönen för säsongsbetonade positioner börjar på ungefär $ 10 och sträcker sig upp till mer än $ 14, enligt siffror några av de redovisade företagen. Men andra fördelar kan söta potten.

På American Girl får inte säsongsarbetare dra nytta av ‘en generös produktrabatt’ för American Girl och andra Mattel-produkter, till exempel Fisher Price och Hot Wheels leksaker, men de kan också kvalificera sig för en ritning för att vinna en kryssning om De slutför sitt säsongsbetonade engagemang, säger Human Resources Director Ochoa. Det är en sextio åtta natt karibisk kryssning, med flygbiljett, plus $ 500 att spendera på resan.

Holiday hyror hos American Girl s butiker, varav ingen i Wisconsin, tjänar $ 8,10 till $ 13,10 en timme. American Girl har totalt 2 273 anställda året runt.

Lands End, som har 4 600 vanliga anställda, nästan alla i Wisconsin, har också en rabatt för arbetstagare samt premiumlön för arbetskvällar Gå Ner I Vikt På En Vecka och helger och erbjuder säsongsarbetare året runt användningen av wellness-och säkerhetstjänster, om de stannar genom semesterperioden.

Flera av återförsäljarna lyfter fram flexibla schemaläggningar i år. ‘Sammantaget fortsätter det att vara mycket konkurrens om säsongs- och deltidsanställning på alla våra anställningsmarknader, vilket kräver kreativa bemanningsstrategier och marknadsföring, säger’ Lands End ‘Casper.

Colony Brands har ‘alla typer av incitament’, säger Wolff, från produktrabatter till picknick och andra ‘roliga händelser på jobbet’ och prestationsincitament från $ 1 till $ 2 per timme. Kolonin har regelbunden årlig sysselsättning på 1200, inklusive ca 940 i Wisconsin.

Utmanare sa att anställda som vill ha ett semesterarbete bör se bortom traditionella affärshallar. ‘Några av de bästa möjligheterna kan vara i backroom, hantera inkommande och utgående transporter,’ sa han.

‘Det finns också många säsongsmöjligheter som inte är relaterade till semesterhopping. Restauranger, cateringfirma, biografer och andra nöjes- och fritidsanläggningar tenderar att se ökat företag under semestern. (Och) behöver extra hjälp, säger Challenger.