Madisonians samlas för att lära sig om Kwanzaa

Madisonians samlas för att lära sig om Kwanzaa

Innan melodierna ‘Auld Lang Syne’ sjunger i det nya året och beslutsfattande görs för att förbättra sig, kommer en semester som firar det goda som redan finns.

Kwanzaa firar sitt 50-årsjubileum erbjuder chansen att reflektera över det positiva i livet som det nya året närmar sig.

Den afrikanska amerikanska kulturfesten är ‘ett tillfälle att samla med människor på ett vackert och meningsfullt sätt att fira vad som är bra om dig’, enligt Fabu Phillis Carter, Madisons poetpristagare från 2008 2011.

För att fira årsdagen, firas firandet med en samling på Goodman Community Center på söndag eftermiddag.

Evenemanget visar deltagarna hur man håller de veckovisa Kwanzaa-festivalerna i sina hem och har sång och dans.

Edith Hilliard, utbildningsassistent på Goodman Community Center, sade också att fyra eller fem leverantörer och sju kakor som lyfte fram principerna för Kwanzaa kommer att finnas tillgängliga.

Kwanzaa startades 1966 av Maulana Karenga för närvarande professor vid University of California Long Beach och firas från 26 december till 1 januari.

Namnet Kwanzaa kommer från en swahili-term som betyder ‘första frukter’, vilket innebär en knyta till en fest av skörden.

Karenga studerade skördsfester när han utvecklade Kwanzaa, enligt Carter.

Frukt och grönsaker är utrustade för att ansluta firandet till skörden, med öron av majs som representerar varje barn i familjen.

Semestern Gå Ner I Vikt Snabbt handlar om sju principer över sju dagar samt sju objekt. ‘De gäller alla,’ tillade hon.

Hilliard, som är på väg upp årsdagen händelsen, tidigare organiserat fem gemenskap Kwanzaa sammankomster på Olbrich Botanical Gardens. Under de fem Gå Ner I Vikt På En Vecka åren hölls Kwanzaa-firandet med fullmäktig närvaro.

‘Det var en underbar fest,’ sa hon. ‘Det var trevligt för samhället hade möjlighet att lära sig om Kwanzaa och vad det betyder.’

Andra i Madison Community har också gjort framsteg för att lära människor om Kwanzaa, bland annat Edgewood College professor och president för Roar Enterprises Inc. Charles Taylor, som publicerade och redigerade en bok som förklarar grunderna i semestern.

Boken ‘Kwanzaa: Hur man firar den i ditt hem’, skrivet av Går Man Ner I Vikt Kathleen Minnick Taylor och illustrerad av Charles Taylor II, publicerades först 1995.

‘Den stora versionen av boken (som är 15 med 15 tum) är för familjer så att de kan placera den på ett bord’, sa Charles Taylor. ‘Det går dig steg för steg om hur man firar Kwanzaa. Vilka kulturella symboler behöver du, vad de menar, hur man gör de dagliga ritualerna allt du behöver’.

Även om de kulturella symbolerna som Kinara en ljushållare som håller sju ljus inte är tillgängliga är det inte helt avgörande för att fira Kwanzaa.

Karenga betonar att vikten ligger i principerna över objekten, sa Taylor.

Carter sade firande kan hitta majoriteten av de saker som redan finns i deras hem. De kan använda någon form av ljus för belysning under hela veckan, men kan också hitta röda, gröna och svarta ljus ganska enkelt denna tid på året.

På varje natt i Kwanzaa lyser ett nytt ljus som börjar med det svarta ljuset i mitten.

Det svarta ljuset representerar nutiden, de tre röda ljusen representerar det förflutna och de tre gröna ljusen representerar framtiden.

På samma sätt som Kwanzaa är avsett att förena samhällen förenar Swahili folket i Afrika.

Kwanzaas användning av swahili-språket är en av de många anledningarna till att Carter älskar firandet.

‘Av alla språk är den ena kommunikationsspråket i alla olika afrikanska nationaliteter’, sa hon.

Hilliard, som har firat semestern för alla sina 50 år, sa om resultatet av söndagens evenemang är positivt, finns det en stark möjlighet att Goodman Center kan bli ett hem för framtida Kwanzaa-fester.

Med populariteten av större skala Kwanzaa händelser tidigare, är arrangörerna hoppfulla att den här kommer att vara lika välbesökt. Det är förutsett att närvaro kommer att vara olika.

‘Varje Kwanzaa-händelse som jag har varit eller deltagit i i Madison har varit multi racial,’ sa Taylor. ‘Speciellt i Madison finns en stor mångfald i dessa händelser.’