madrasser och släktforskning

madrasser och släktforskning

Du måste älska julhelgshandelssäsongen, speciellt om du är i din familjhistoria.

För en sak finns DNA-ankarsatser nu tillgängliga Går Man Ner I Vikt till lägre priser denna säsong Gå Ner I Vikt Snabbt Piller än någonsin tidigare; de ‘är ungefär lika svåra att missa som icke-stoppmadrasförsäljningsreklam simmar tv-nätet denna säsong.

Så, eftersom de är både till salu, kan det vara en bra tid att investera i en bra madrass såväl som din egen familjehistoria, båda kan göra stor skillnad i hur du sover, om det är din stamtavla eller en slitna säck som håller på dig på natten.

Hur som helst du tittar på det, kan semestern vara en nästan perfekt tid för att komma ikapp med alla; morföräldrar, moster, farbröder, brorson och kusiner; Det är en bra tid att återansluta med familjen du har känt hela ditt liv och välkomna nya medlemmar.

Som familjeåterföreningar hjälper julen oss att strama våra band med våra ständigt växande familjer och samtidigt fira våra rötter. De ger oss en möjlighet att bekräfta vår familjehistoria, vilket gör dem till en stor resurs för familje genealogen.

Som en av hundratals reunionsplaneringswebbplatser ställs den, ‘Vad bättre tid att intervjua dina äldre släktingar, att uppdatera dina familjeprofiler, att ta bilder att dela och för eftertiden, berätta för familjerätten och att få alla upphetsade och involverade att behålla sin familjs historia? ‘

Men var försiktig; låt inte forskningen dominera det verkliga syftet med samlingen: att påminna, att äta, dricka och berätta historier.

Sommartid ger det bästa tillfället för familjeåterförening, men semester erbjuder en annan resurs som kan visa sig lika värdefull.

I ett samhälle som i allt högre utsträckning kännetecknas av ålderssegregation, ger semesterperioden en sällsynt möjlighet till intergenerationell kommunikation och anslutning. äldste, farföräldrar, föräldrar, tonåringar och barn återansluta, leka, äta och dela historier om det förflutna.

Ingen fråga, återföreningar förstärker familjeobligationer, bevarar traditioner och skapar en känsla av samband och tillhörighet.

Som en återförening webbplats säger ‘Under dessa tider av oupphörlig migration och invandring, är familjer ofta spridda, levande liv bortrymdes rumligt och temporärt från sina kulturella rötter.’

Barn kan växa upp på nya ställen utan att förstå deras föräldrars språk och kultur.

Föräldrar längtar efter sina ‘riktiga hem, platser som existerar bara i sina minnen.

På samma sätt som familjeåterföreningar kan semestern ge liv och förstärka minnen och idealer om ‘hem’ för föräldrar, barn och barnbarn. ‘Frekventa familjesamlingar Gå Ner I Vikt Snabbt ger ett viktigt utrymme för att främja och förstärka intergenerationella förbindelser och relationer för alla.

Enligt nyligen publicerad forskning om familjeåterförening av Dr. Julie E. Miller Cribbs, University of South Carolina, ‘Det finns ett stort offentligt intresse för familjeåterföreningar som är en mekanism för att upprätthålla familjeanslutningar, med spridningen av familjer över hela landet som ger återföreningar ökad vikt och betydelse.

‘Familjeåterföreningar kan ha förmåga att mätta människor i en känsla av plats, hemma och familj, och ge, om åtminstone kort, en känsla av koppling.’

Hon fortsätter att påpeka att ‘nästan hälften av alla reser och 70 procent av icke-affärsresan är till familjeåterförening.’

När det gäller de unika utmaningarna som afroamerikaner står inför när de spårar sina rötter fortsätter Miller Cribbs, ‘återföreningar har spåras så långt tillbaka som frigörelse, när återföreningar organiserades av tidigare slavar från ett visst område eller plantage.

Ex-slavar placerade ofta annonser i tidningar för att hitta familjemedlemmar från vilka de hade separerats.

Således blev eliminering av slaveri i söder ‘hjälpt till att föda återföreningen.’ Sedan, efter emancipation, hade du folk som ville hitta varandra, försök att hitta både blodkön och ‘män och kvinnor som hade agerat som surrogatföräldrar till dem på plantagen’ och därmed utvidgade begreppet ‘familj’ bortom blodet. ‘

Hon förklarar, ‘Den stora migrationen från 1915 till 1940, som såg rörelsen på ungefär fyra miljoner afroamerikaner från söder till norr, påverkade intresset för familjeåterförening.’

Individer från södra skulle komma till en nordlig stad, bosätta sig och sponsra sedan andra släktingar och vänner när de flyttade till staden. Denna process ‘säkerställde att en person som flyttade till ett område inte var helt isolerad men möttes med ett befintligt stödjande nätverk som skulle ge hjälp tills en nisch hade hittats.’

‘När familjer lämnade söderut i hopp om större möjligheter i norr, säger hon,’ var några familjemedlemmar naturligtvis kvar. Många nordafrikanska amerikaner refererar ofta till deras släktingar ‘hemma’ med en känsla av nostalgi och längtan. ‘

Separationen var svår för många och resan var inte lätt.

Svarta människor, för det mesta, kunde inte säkert navigera på motorvägarna och var vanligtvis förbjudna från offentliga bostäder.

Det innebar att de var tvungna att bilda egna nät av hotell, restauranger och andra faciliteter. Det innebar ofta att de inte fick se sina familjer i åratal eftersom resan var nästan omöjlig för de flesta.

Men i takt med att de politiska och juridiska striderna rasade och barriärerna började falla, blev resan säkrare och lättare, och traditionen för det årliga familjeåterförandet föddes gradvis.

Det är kanske en av de starkaste institutionerna och är förvisso, förutom kyrkan, en av de mest varaktiga bland mitt folk att överleva och trivas.

Ofta initierad av en chans som samlas vid en begravning, kommer kusiner, moster och farbröder, som sällan ses, att träffas igen på ett annat ställe, under trevligare omständigheter och fröet planteras.