Magna bilfabrik i Slovenien rör sig närmare med godkännande av färgverk

Magna bilfabrik i Slovenien rör sig närmare med Går Man Ner I Vikt godkännande av färgverk

Kanada-baserade Magna International har vunnit godkännande från Sloveniens miljöbyrå för att börja bygga en färgfabrik i Östeuropa, den första fasen av en potentiell investering på 1,24 miljarder euro (2,24 miljarder euro).

Byrån godkände projektet på torsdagen och utfärdade en detaljerad teknisk riktlinje över åtgärder som företaget måste vidta för att skydda naturresurser Viktminskning Tabletter och luft på platsen.

Färgfabriken skulle skapa 400 arbetstillfällen och är den första i fyra faser som skulle skapa cirka 6000 ställen totalt och omfatta en bilfabrik med kapacitet att montera 100 000 till 200 000 fordon per år vilket gör det till ett av de största investeringsprojekten i Slovenien till datum.

Miljöbyråns godkännande var det sista stora steget i att klara investeringen. Magna hade sagt att det förmodligen skulle bygga Gå Ner ett Kilo I Veckan färgfabriken någon annanstans i Europa om det slovenska projektet hade gått igenom.

Den fd jugoslaviska republiken, som gick med i euroområdet 2007, exporterar cirka 70 procent av de varor som den producerar, med bilar och bildelar står för en betydande andel.

Renault har en produktionsanläggning i landet medan ett antal slovenska företag producerar metall- och textilprodukter för de flesta globala bilproducenter.

Kanada-baserade Magna International driver Magna Steyr-kontraktets samlingsfabrik i Graz, Österrike. Fabriken bygger BMW 5-serie och Mercedes G-klassmodeller, enligt Automotive News Europes guide till europeiska församlingsanläggningar. Det kommer att öka Jaguar E-takten i fjärde kvartalet och Jaguar I-taket nästa år.