Magna har Plan B om Sloveniens biltillverkning planerar

Magna har Plan B om Sloveniens biltillverkning planerar

LJUBLJANA, Slovenien Bilhandelsleverantör Magna International sa att det kommer att investera någon annanstans i Europa om Slovenien inte snart godkänner första fasen av en planerad tillverkningsplats på 1,2 miljarder euro.

Magna lämnade in sin plan att bygga en plats i Slovenien, vilket kommer att skapa cirka 6 000 jobb, för regeringen månader sedan. Den första fasen består av att bygga en färgbutik som skulle skapa 400 jobb.

Det handlar emellertid om köp av mark i nordöstra Slovenien, som ännu inte har slutförts. Statssekreterare vid ekonomiministeriet Ales Cantarutti sa torsdagen att det var ’60 40 procent chans att vi kommer att lyckas’ Viktminskning Tabletter vid godkännande av projektet.

‘Vi arbetar på en Plan B, men jag kan inte komma in i detaljer om detta,’ sade Magna-talesman Rej Gå Ner I Vikt Snabbt Husetovic på fredagen. ‘Slovenien är fortfarande vår första prioritet och vi hoppas att vi Går Man Ner I Vikt kommer att kunna gå vidare.’

Han skulle inte kommentera lokala rapporter om att Magna, som monterar fordon enligt kontrakt såväl som att göra delar, överväger Ungern och Kroatien som alternativa platser om Slovenien underlåter att bevilja planeringstillstånd inom en snar framtid.

Den planerade nya anläggningen kommer att betjäna det kanadensiska bolagets entreprenadfabrik i Graz, Österrike.

Cantarutti sa torsdagen att Slovenien planerar att sätta upp en offentlig debatt om miljöaspekten av Magna-investeringen senare denna månad och regeringen hoppas därefter kunna ge det gröna ljuset.

I december antog den slovenska parlamentet en lag för att påskynda inköp av mark där Magna kommer att bygga sin fabrik och Cantarutti sa att nästan alla markinköp nu har kommit överens och den senare kommer att lösas nästa vecka.

Magna rankas nr 3 på listan Automotive News Europe av de 100 globala leverantörerna med världsomspännande försäljning till automakers på 36,4 miljarder US-dollar (201,8 miljarder dollar) år 2016. Europa svarade för 34 procent av den totala.