magsäcken kvarstår

magsäcken kvarstår

Influensasäsongen har anlänt i Midstate.

Denna vecka ser WellSpan Medical Group-leverantörer en ökning av misstänkta influensafall. De ser också en ökning av övre Går Man Ner I Vikt andningsvägarna.

WellSpan Medical Group fortsätter att betona vikten av årliga influensavaccinationer. det bästa försvaret mot influensan. Någon som vill schemalägga sitt influensavaccin kan kontakta sin primärvårdspersonal.

UPMC Pinnacle Heritage Pediatrics rapporterar att de också ser början på influensasäsongen.

Influensa, eller influensa, är inte samma sak som magenvirus. Dr. Kathleen Zimmerman sa att de flesta fall av influensa börjar med hög feber och frossa och kroppssmärtor. Det kan finnas viss kräkningar men det är inte typiskt huvudsymptomet. Andningssvårigheter som näsa, hosta, ont i halsen utvecklas också med influensa. Det mest framträdande symptomet är ofta muskelvärk och sjukdom, vilket innebär att du känner dig väldigt sjuk. Feversna är ofta höga och ihållande.

Det är inte för sent att bli vaccinerad mot influensan, sade Zimmerman. Influensa skott finns fortfarande tillgängliga som rekommenderat.

människor inser inte att influensa dödar människor varje år, sade Zimmerman. år över 100 barn dog av det. Vaccinet ger skydd från många influensa, och trots att det inte är 100 procent perfekt, är det fortfarande bättre att ha lite skydd än ingen. Det rapporteras också att det fortfarande finns ett magavirus som går runt, med kräkningar som huvudsymptom.

Providers vid Summit Health Urgent Care-anläggningar i Cumberland och Franklin County fortsätter att se ett stort antal barn med övre andnings sjukdomar och magsäcken.

Om det verkar som att magsäcken har gått ett tag, finns det en anledning till det. Leverantörer säger att eftersom vissa av virusen kan ta upp till två veckor, och flera familjemedlemmar böjer sig för det, kan det bokstavligen vara kvar i ditt hem i flera månader.

Många övre andningsvirus går bort på egen hand, men i vissa fall kan en medicinsk proffs behöva lyssna.

Här är några av toppmötet och inte när det gäller Viktminskning Tabletter att hosta barn:

Medicinska experter rekommenderar inte att du använder överklagande hostmedicin. Dessa kan ge barn dåliga reaktioner. I själva verket kan kombinering av hostningssirap och smärtstillande medel resultera i en överdos av en delad ingrediens.

Med hjälp av en kall dimma kan luftfuktaren hjälpa till att lindra hosta på natten, men se till att du tömmer vattnet mellan användning och desinfektion regelbundet. Annars kan ohälsosamma bakterier cirkuleras, vilket försvårar hostan.

Don använder medicinerade näsdroppar eller sprayer. De ger endast kort lättnad och kan förvärra trängsel om de används i mer än två till tre dagar. Saline nässpray rekommenderas.

Och kom ihåg, ett barn kommer sannolikt att få mellan sex och tolv förkylningar på ett år, så det är bra att ha några av de viktigaste sakerna till hands hela tiden.

Självklart om symptomen inte verkar förbättra, är det viktigt att få hosten kontrollerad.

Lancaster General Health Physicians Roseville Pediatrics har sett ett stort antal virala förkylningar och bihålebesvär. Bronchiolitis är också på uppgång av spädbarn och unga småbarn. Strep halsen fortsätter att vara Gå Ner I Vikt På En Vecka ett problem, liksom astma exacerbationer, lunginflammation och mono i skolens ålder och tonårspopulation.

Det fanns en minskning av krus- och magproblem i veckan.

Dr Joan Thode säger att förstorade lymfkörtlar är en vanlig del av förkylningar och andra sjukdomar. Hon sa att vissa felaktiga uppgifter om sociala medier om utvidgade lymfkörtlar har gjort några av hennes panik i barnsjukhuset.

Hon erbjöd följande information om förstorade lymfkörtlar:

lymfkörtlar i nacken är mycket vanliga men kan vara särskilt besvärliga och smärtsamma hos både unga och vuxna. Dessa noder kan också bli föräldrar när de verkar vara större än förväntat.

Lymfkörtlar är immunvävnad. Om du tänker på immunsystemet som militärt försvar av kroppen, är lymfkörtlar som militära basläger. Även om vi oftast blir medvetna om lymfkörtlarna i nacken, har vi faktiskt lymfkörtlar över hela kroppen. När immunsystemet börjar slåss mot ett virus eller bakterier på en bestämd plats i kroppen, skickas trupperna (immunceller) till närmaste militära bas (lymfkört) som en del av den militära attacken på den förekommande infektionen. Som ett resultat blir lymfkörteln större.

Immunsystemet militären behöver i genomsnitt tre till fem dagar för att besegra en virusinfektion ibland längre för en bakteriell infektion. Lymfkörteln sväller dock sakta ner över en vecka eller två efter att slaget har vunnit. Ofta, med lymfkörtlar på baksidan av nacken och baksidan av huvudet hos småbarn, kan lymfkörtlarna förblir förstorade och påtagliga i veckor.

Tecken på en godartad lymfkörtel inkluderar: rörlighet, liten storlek (ca 1 cm eller mindre i diameter), litet antal och upplösning i tid. En godartad nod känns som en marmor under huden som glider lite när den pressas, som om den är en ballong fäst på en kort sträng. Don glömmer att det tar lite tid för storleken på en lymfkörteln att minska efter en sjukdom.

Tecknen på en potentiellt relaterad lymfkörtel inkluderar: stor storlek, överliggande hudrödhet, icke-rörlighet, vid pressning, ett stort antal noder och noder som inte löser sig efter att barnet har varit bra i tre till fyra veckor. Självklart kan lymfkörtlarna själva smittas, vilket kan orsaka att noden har en känsla som en vattenballong och rodnad i huden över noden. Dessa lymfkörtlar bör utvärderas av en läkare, eftersom en infekterad lymfkörtel behöver behandling med antibiotika. Stora lymfkörtlar eller noder som inte rör sig när de pressas bör också utvärderas av din barnläkare.

Cancer är den sällsynta orsaken till utvidgade lymfkörtlar, särskilt i den pediatriska befolkningen. Tecken kan innefatta flera lymfkörtlar i mer än ett område av kroppen eller stora lymfkörtlar som inte är mobila. Orsaken till dessa symptom är mycket mer sannolikt en kroppsbredd infektion som mono eller eventuellt annan anatomi som inte ens är en lymfkörtel. Även om det inte är sannolikt att vara cancer, bör flera eller mycket stora noder som kvarstår i ett icke-sjukt barn utvärderas.

Som regel bör feber som håller sig längre än fem dagar i följd också utvärderas på läkarkontoret. Heliga Andelspediatri i Cumberland och Dauphin län rapporterar gastroenterit, hosta och torra hudklappar.

Geisinger Holy Spirit Primary Care i Duncannon ser många övre andningsinfektioner.

Geisinger Heliga anda Primärvård i Carlisle ser på förkylning och övre luftvägsproblem.