Maidstone United 2 Gillingham 1 matchrapport

Maidstone United 2 Gillingham 1 matchrapport

Profilen på länskoppen har lidit under åren och det var gott att skriva detta spel som irrelevant men du har aldrig gett dom att döma av atmosfären i Gallagher Stadium North Stand.

Det fanns ett rättvist segregerings gap mellan de två uppsättningarna av anhängare, men alla låtar och chants var ute på en livlig natt.

Hur bra det skulle vara att se detta derby igen i Football League en dag för båda uppsättningarna av supportrar.

Spelarna utfodrade atmosfären, med ett slut för att avsluta första halvleken på ett snabbt tempo och några utmaningar gick in.

För Stonesna hade Jamar Loza chansen att springa på Gills back three och hade flera skott på mål och testa Stuart Nelson ett par gånger.

Trialist Rhys Murphy (jordade) huvuden Gills nivå Bild: Andy Payton

I andra änden växte Elliott List in i spelet eftersom Gills satte en serie kors i Maidstone-rutan, men Lee Worgan samlade mycket och var snabb att få sin sida att gå på kontringen.

Det var Gå Ner ett Kilo I Veckan en snubbla av förmögenhet i uppbyggnaden Viktminskning Tabletter till Maidstone 26: e minutöppnare, eftersom Alex Wynter-stridspasset av misstag hittade Delano Sam Yorke.

Stones anfallare matade Jai Reason som slog in Paxman för en härlig finish bortom Nelson och in i det bortre hörnet från precis inuti lådan.

Maidstone, som också hotade genom Reason and Darius Osei, förtjänade att vara framför men Gills kämpade tillbaka.

List tvingade en bra räddning från Worgan i hans närmaste post och innehöll även i flytten för utjämnaren i 41: e minuten.

Han kombinerade med Liam Nash vars ansträngning parrerades av Worgan, med bollen sitter upp för att Murphy ska följa upp och köra hem nästan på gården.

Bem Nugent ger bollen ut av försvaret för Gills Picture: Andy Payton

Worgan räddade väl från Greg Cundle tidigt i andra halvan med Gills framåtriktade rubrik längst ner.

Reece Prestedge slog baren från avstånd för United och den farliga Osei blinkade bollen över målets mål innan Seth Twumasi missade med inches på sin vänstra fot eftersom United hade en bra stavning.

Maidstone återfick ledningen i 72: e minut efter en bra besittning av besittning.

Twumasi tog bollen ut ur försvaret med Sam Yorke, Reason, Loza och Osei alla Gå Ner I Vikt På En Vecka inblandade innan bollen nådde Prestedge vars avböjda strejk från 20 meter gick över Nelson.

Endast en strålande räddning från Nelson nekade Maidstone en tredjedel, på något sätt att komma ner för att blockera från Prestedge vid punktblankt område med ett mål att se säkert.

Nelson sparade Gills igen strax efter när Loza förlorade två män bred och bröt in i lådan.

Maidstone: Worgan, Twumasi, Hare, Wynter, Anderson, Prestedge, Anledning, Paxman, Osei, Sam Yorke, Loza (Richards 88mins). Delar som inte användes: Lewis, Capel, Taylor, Bartlett.

Gillingham: Nelson, Lacey, Nugent, Ogilvie, Lista (Mbo 70mins), Oldaker (Nasseri 78mins), Moussa, Nash, Cundle, Wilkinson, Murphy (Simpson 57mins). Delar som inte används: Hadler, Tucker.