Main Street Christmas sparkar av högsäsong i Huntingdon

Main Street Christmas sparkar av högsäsong i Huntingdon

Passagerare ombord på jultågsvägen till passersby lördag den 9 december 2017, i centrala Huntingdon. (Foto: Morgan Timms / The Jackson Sun) Köp PhotoHUNTINGDON Frittemperaturer som åtföljs av att kyla vindar under en mulen himmel ger en lämplig inställning för Main Street Christmas i Huntingdon på lördag.

Semestertraditionen i Carroll County gav mycket för både stadsbor och besökare för hela eftermiddagen runt Huntingdons torg.

En levande nativitet som satte sig på domstolen gräsmattan under baksidan av carolers var ett centrum för aktiviteten som grupper från olika kyrkor i stan roterades genom att skildra nativityscenen av baby Jesus med Maria och Josef tillsammans med herdar, vise män, änglar och lev jordbruksdjur i Mellanöstern som får och kameler.

Regelbundna tågturer runt torget gav en annorlunda utflykt, eftersom First Baptist Church hade en grupp män med en traktor som ledde en linje med tågbilar och en släde runt torget på cirka en fem minuters rundtur i området.

De flesta av de andra utomhusaktiviteterna som passerade från plats till plats för att se vad som hänt vidare och att hitta någon plats varm för en paus från de fina vindarna.

Köp PhotoDressed som en herde, 7-årig Beau Smith, från Huntingdon, mottar kyssar från Tanner, en en årig Zebu-ko, på lördag den 9 december 2017, samtidigt som man återupptar en levande nativityscen med medlemmarna i Huntingdon Church of Christ i downtown Huntingdon. Områdekyrkogrupper tog timme långa skift om att återuppta nativityscenen som en del av Huntingdon downtown julaktiviteter. (Foto: Morgan Timms / The Jackson Sun)

Dixie Performing Arts Center hade ett par saker som händer när lokala ungdomsgrupper gav uppträdanden under hela eftermiddagen i konsertsalen med de föreställningar som varierar från kor som sjunger julsångar till studenter som utför korta lekar som varje grupp roteras genom ungefär var 20: e minut.

I källaren av arenan där Dixie Carter och Hal Holbrook museet ligger, sätter jultomten också upp för foton med barn i alla åldrar. Föräldrar och barn lined mest av korridoren och väntade Gå Ner ett Kilo I Veckan sin tur med Gå Ner I Vikt På En Vecka den stora mannen i den röda kostymen.

Efter att ha bekräftat vad varje barn ville ha till jul hade Santa några bilder gjorda med dem.

Den lokala teatern på torget hade julklappsklassiker ‘It’ s a Wonderful Life ‘på upprepning för eftermiddagen som gav dem som ville ha möjlighet att komma in och titta på sin fritid.

Mudslingers fotostudio bildades som en kransförsäljningsaffär som kransar som redan arrangerats eller grenar som man kunde sätta i sitt eget arrangemang var tillgängliga.

Köp PhotoTim Parish, från Huntingdon, delar ett ögonblick med Missy, en 2 årig kamel, medan den är klädd som en av de vise männen i en levande nativityscenen lördag den 9 december 2017 med medlemmar i Huntingdon Church of Christ i centrala Huntingdon . (Foto: Morgan Timms / The Jackson Sun)

The Tea Room var en populär attraktion för barnen som Mrs. Claus hade en butik för barn att skriva Viktminskning Tabletter brev till Santa och lägga dem i en särskild brevlåda, dekorera sina egna julkakor, få sina ansikten målade för att se ut som en ren, plocka upp lite renmat som de kan kasta ut i deras gård som kommer att glittra och locka till Santa’s hjord till sitt hus och en kopp varm choklad innan de förstärker det vinteriga väder igen.

Allt detta föregick Huntingdons årliga julparadis och trädbelysning, eftersom staden officiellt började sin julsäsong på traditionellt sätt med en stor del av befolkningen samlades för att inleda säsongen ihop.