Maine Statssekreterare Filer Lagstiftning mot POTUS Commission

Maine Statssekreterare Filer Lagstiftning mot POTUS Commission

‘Ironiskt nog kommer Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Dunlaps rättegång endast att öka den arbetsbelastning som kommissionens personal och justitiedepartementets advokater står inför’, sa Kobach i ett uttalande.

E-postmeddelanden som söker kommentarer från vicepresident Mike Pence, som står för kommissionen, och Andrew Kossack, kommissionens verkställande direktör, har inte omedelbart återlämnats. De tre namnges svarandena tillsammans med presidentens verkställande kontor, vilket är bemyndigande kommissionen och behålla sina handlingar. Rättegången lämnades på Dunlaps vägnar av American Oversight, en vakthundgrupp.

Kommissionen har ansträngt kontrovers från det ögonblick som den inrättades i maj. Dess första betydelsefulla åtgärd var att begära ett brett spektrum av information om alla registrerade väljare i varje stat, inklusive partiella socialförsäkringsnummer, födelsedatum, adresser och rösthistoria.

Kritiker säger att Trump använder kommissionen för att finna stöd för sina obehandlade påståenden av utbredd väljarebedrägeri som kostade honom den populära rösten under 2016-valet. Demokrat Hillary Clinton mottog 2,8 miljoner mer röster rikstäckande än Trump.

Efter att ha utsatts för stark kritik från både republikanska och demokratiska statstjänstemän, sände kommissionen tillbaka begäran men frågor kvarstår över hur användbar informationen kommer att vara eftersom 15 stater har vägrat att delta, enligt en undersökning från Associated Press.

Kritiker har sagt att kommissionen är Går Man Ner I Vikt staplad med personer som föredrar rösträtt, snarare än att utöka tillgången och har en förutbestämd agenda som kommer att leda till rekommendationer som gör det svårare för folk att registrera sig för att rösta, vara registrerade och rösta om omröstningar.

Advokaternas kommitté för medborgerliga rättigheter enligt lag stämmer också för att kommissionen bryter mot federala öppna möten och upplysningslagar. Gå Ner I Vikt På En Vecka Kristen Clarke, gruppens president, sade att Dunlaps rättegång visar hur kaotiskt och dysfunktionellt kommissionen har varit.

‘Att dess egna medlemmar är i mörkret om det sätt som kommissionen arbetar och överlägger gör klart att denna kommission bara är ett verktyg för att främja denna förvaltnings valordningsdagsordning,’ sa Clarke i ett uttalande.