MainStreet Libertyville förvandlas till en Dickens av en semester

MainStreet Libertyville förvandlas till en Dickens av en semester

Libertyville lägger på en Dickens of a Holiday varje december för två lördagar, 2 december och 9.

Nej, det är namnet på den helgdag som sponsras av MainStreet Libertyville. Den årliga evenemanget omfattar familjeevenemang som bilder med Santa, en semesterbutik där barn kan köpa presenter till sina familjer och viktoriansk te.

MainStreet Libertyville Executive Director Pam Hume kan inte ens komma ihåg hur länge organisationen har sponsrat dessa evenemang, som drivs helt av volontärer.

‘MainStreet Libertyville har varit här i 27 år, så minst 20 år,’ sa hon. ‘Vi får massor av familjer som tar med sina barn och så småningom sina barnbarn.’

Hume sa att dessa helgdagar ‘absolut’ höjer profilen i centrala Libertyville. ‘MainStreets ande, vår mantra, går tillbaka och säger’ snälla hjälp och stödja dina samhällen. ‘Du går tillbaka till de människor du vill stödja.’

Idéer för dessa händelser drömdes upp av volontärer. ‘Det krävs en volontär att komma in och säga,’ Jag har en idé. ‘ Och vi säger, ‘Bra! Kan du hjälpa oss med det?’ ‘Hume sa.’ Och varje år tittar vi på hur kan vi förbättra eller anpassa dessa händelser på ett annat sätt. För några av våra volontärer har de en viss nisch och gör det. ‘

För Barnens Holiday Shoppe kom en volontär upp med idén och köper gåvorna. ‘Hon har gjort det i 10 år och vi älskar henne för det,’ sade Hume och att lägga till barnens Holiday Shoppe har varit köra i 22 år.

Gåvorna sträcker sig från $ 1 till $ 7 och älvorna hjälper barnens butik. ‘Du kommer att höra berättelsen om’ Jag tror pappa verkligen skulle tycka om denna nalle ‘och älvorna kanske frågar,’ Vänta är det något du verkligen vill ha för dig, för att du gillar det? ‘ Det är trevligt att titta på barnen och de lägger stor vikt vid det. 2 december och 9 på Petraneks apotek, 426 N. Milwaukee Ave.

Victoriantean startades av en volontär men evenemanget själv vid St. Lawrence Episcopal Church drivs av ett företag, High Tea med Geri i Long Grove. ‘Hon har sina servrar i viktoriansk klänning och de serverar scones och fingersmörgåsar och vanlig te service,’ sade Hume. ‘Kyrkan Viktminskning Tabletter är upprättad för att vara väldigt Går Man Ner I Vikt vacker. Borden är vackert inställda och då tar damerna ut teet. Vissa gör det till en tradition.’ Det är ett bra sätt att börja semestern med en eftermiddag med te och konversation. ‘ Studenter från Libertyville High School spelar också bakgrundsmusik. 2 december och 9 i St. Lawrence Episcopal Church, 125 W. Church St.-biljetter är $ 30.

Varje år har Santa en rad barn i Cook Park och väntar på att träffa honom och fru. ‘Vår Santa har gjort det i 13 år’, sa Går Man Ner I Vikt hon och tillade att Santa inte tar en paus och kommer att stanna tills alla barn pratar till.

Hume sa att hon inte ens kunde gissa hur många barn som ser Santa på de två lördagarna i december. ‘Hundratals barn. Massor av Libertyville barn. Även en av våra tidigare Mrs. Dec. 2 och 9 på Cook Park, 413 N. Milwaukee Ave.

MainStreet Libertyville sätter upp 50 evenemang och tre fundraisers per år, men Hume sa att Dickens of a Holiday är ‘ganska tradition för många människor’.

Varje semester säsong ca 75 volontärer hjälper MainStreet Libertyville med varje Dickens of a Holiday-evenemang. ‘Vi får massor av volontärer under de två veckorna och det är en upptagen tid för alla och de hjälper fortfarande,’ sade Hume och tillade att volontärer gav mer än 4000 timmar av sin tid förra året.

‘Från Boy Scout-trupperna som satt upp och tar ner teet till wrappersna på Children’s Holiday Shoppe, har vi volontärer från seniorer ner till barn’, sa Hume. ‘När de växer upp och lär sig ge till andra Vi hoppas att de kommer tillbaka och ger tillbaka till samhället. Volontärarbete får dig att känna dig som en del av samhället. ‘

Shonda Talerico Dudliceck är frilansreporter för News Sun.

Frukost med den stora killen Frukost med Santa är en av de mest populära händelserna bland Lambs Farm-deltagare, som har utvecklingshinder.

‘De hjälper till med aktiviteterna i Visitors Center, hälsar familjer och vissa deltagare’ jobbar i restaurangen året runt, så det är en spännande tid för dem på jobbet, säger Marisa LaBello, kommunikationssamordnare på Lambs Farm i Libertyville. ‘Andra går också med frukost med sina egna familjer.’

Barn kan njuta av brunch med julen och kan också välja en semestergåva för sig själva och göra en bildram eller sandartsmönster och dekorera en pepparkaksman.

‘Det är en rolig familjehändelse som ger samhället möjlighet att interagera med våra deltagare, säger LaBello.’

Frukost med Santa på Magnolia Cafe Bageri på Lambs Farm har pågått under de senaste två decennierna och har förvandlats till en familjetradition för många.

‘Det finns några familjer som förde sina barn när de var barn och nu närmar hela familjen eller volontärer på evenemanget,’ sa LaBello. ‘Det har förvandlats till en familjetradition för många och Lambs Farm är upphetsad och hedrad att vara en del av det.’